Mos i mbeshtiIIni kurrë këto produkte me leter aIumini, ja rrееzikυ!


Bardhuesi është ndoshta sendi më i njohur i rr ez ikshëm në shtëpi, por ka shumë sende të tjera që mund të lidhen me problemet shëndetësore. Gjërat që ne përdorim në jetën tonë të përditshme mund të dëshmojnë se janë jo të shëndetshme për ne, si aromatizuesit e ajrit dhe printerat me lazer. Ne kemi formuar një listë të produkteve shtëpiake që mund të jenë jo të shëndetshme dhe të rrez ikshme nëse përdoren gabimisht.

Letra e aluminit-Ky artikull i dobishëm shtëpiak mund të ketë efekte të dëmshme shëndetësore pasi grimcat e aluminit mund të transferohen në ushqimin tuaj. Sipas një studimi, veçanërisht kur gatuani ushqimin tuaj të mbështjellë me letër alumini, mund të jeni duke konsumuar nivele më të larta të alumit nga sa rekomandohet.

Efektet shëndetësore të të ngrënit shumë alumin në dietën tuaj kanë lidhje të mundshme me sëm. undje dhe mund të përke qësojnë të tjerët siç është sëm. undja e Crohn. Efektet e përdorimit të letrës së aluminit mund ta bëjnë jetën tuaj të pakëndshme duke shkaktuar përke qësim të kushteve tashmë ekzi stuese.

Tiganë jo ngjitës-Ndërsa këto vegla të dobishme kuzhine na kursejnë kaq shumë kohë kur bëhet fjalë për pastrimin e tyre, ato mund të shkaktojnë shqetësime më serioze për shëndetin. Për shkak se ato janë të veshura në ki.mikate polfluoroalkyl, ato mund të lëshojnë gazra toksikë dhe kimikate kur nxehen.

Studimet kanë zbuluar që PFC-të mund të hyjnë në ushqimin tuaj nga tigani, si dhe nga paketimi i ushqimit. Pastruesit e furrës-Për shkak se pastruesit e furrës dhe kullimit janë krijuar për të lehtësuar papstërtitë dhe bll okimet, ato mund të jenë të rrez. ikshme për shëndetin tonë. Pastruesit e furrave përmbajnë alkalet gërryese, që do të thotë se ato mund të shka ktojnë dje gie, probleme të frymëmarrjes dhe më shumë nëse thithen ose derdhen në lëkurë.

Pastruesit e kullimit gjithashtu kanë rrez iqe shëndetësore nëse thithen, gëlltiten ose nëse bien në kontakt me sytë tuaj dhe mund të shkaktojnë hel mim. Kjo për shkak se përmbajnë Trioksid squfuri dhe Acid sulfurik, përbërës që mund të jenë shumë të rrez. ikshëm për shëndetin tuaj.

Enë plastike për ruajtje-Kontejnerët plastikë për ruajtje janë të dobishëm për ta marrë drekën tonë me vete në punë, megjithatë ato gjithashtu mund të lëshojnë kimikate të këq ija në ushqimin tuaj nëse përdorni mikrovalë për t’i ngrohur ato. Këto kimikate quhen BPA dhe ne po i konsumojmë ato nga plastika, si kutitë e ruajtjes dhe shishet.

Ngrohja e kutive plastike në mikrovalë mund të nënkuptojë që ju po hani më shumë BPA, të cilat duket se janë të lidhura me efekte serioze shëndetësore si ka. nceri, diabeti dhe mbipesha.

Aromatizuesit e ajrit-Të gjithë e duam një aromë të mirë ajri që përmirëson përvojën tonë në shtëpi, qoftë për të maskuar aromat nga kafshët ose për të freskuar shtëpinë për mysafirët. Megjithatë, këto sprays mund të shkaktojnë probleme shëndetësore, sipas disa studimeve.

Një studim thotë se ato mund të ndikojnë në zhvillimin e ripro dhimit, dhe një tjetër nënkupton që ato mund të shkaktojnë migrene dhe probleme me frymëmarrjen. Bateritë-Bateritë janë diçka që ne të gjithë zotërojmë dhe kemi nevojë, por ato gjithashtu mund të jenë të rrez ikshme për shëndetin tonë nëse përdoren gabimisht. Kjo për shkak se shumë prej tyre bëhen me acid sulfurik i cili është i dëmshëm për lëkurën nëse rrjedh.

Një studim thotë që bateritë litium-jon (ato që përdorim në telefonat tanë) mund të jenë veçanërisht të dëmshëm nëse dëmtohen. Kjo për shkak se ato mund të lëshojnë një gaz fluoridi toksik, i cili është i rrez. ikshëm për shëndetin tonë, veçanërisht nëse bateria merr fl. akë.

Zbardhuesi-Pothuajse çdo shtëpi ka zbardhues, kimikatin që është i garantuar për të pastruar shtëpinë tuaj. Rrez iqet e zbardhimit janë të njohura, pasi mund të shkaktojnë dje gie, verbim dhe probleme me frymëmarrjen. Një studim gjithashtu thotë se mund të jetë i lidhur me shenjat e astmës, kur e përdorni gjatë pastrimit. Kur bëhet fjalë për pastrimin, përzierja e zbardhuesit me produkte të tjerë pastrimi mund të jetë shumë e dëmshme sepse mund të shkaktojë një reaksion kimik me tymosje dhe gazra të rrez. ikshëm, siç është gazi i klorit

Leave a Reply