Mjeku Shqiptar flet nga Anglia për K0VlD! Ja se cfarë duhet të bëni me patjeter direkt pasi të..


Ardian Fandi, prej vitesh është mjek në një spittal në Londër dhe gjatë fjalës së tij foli në lidhje me situatën aktuale të ko vi d, në Britani. Ai u shpreh se ndryshe nga Britania, masat e marra nga Shqipëria janë të duhurat dhe kjo ka bërë që ne të kemi numër të pakët të të pre/kurve dhe vik/timavee.

Ndërkaq, mjeku këshilloi qytetarët që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë higjenën, pasi vetëm në këtë mënyrë mund të minimizohet përhapja e vir-usit.

Nëse nuk do të kishim marrë masat atëherë do të kishim shumë të sëm/ urë. Ne në filim na thanë mos vendosni maska sepse përhapni pan/ik tek pacientët.Kemi qenë në shkollë kemi bërë provimin e higjeenës, ishte provim i lehtë, por qenka e vështtirë për t’u aplikuar.

Për fat të keqq një person nuk shfaq shenjaa, por duke mbajtur karanttinën për një kohë që është e nevojshme,përhapja mund të minimizohet. Ju lutem rrini në shtëpi, ju lutem mbani hiigjenë. Çdo kokërr molle, domateje, pastrojeni dhe më pas fu-teni në shtëpi”, tha ai.

Leave a Reply