Mjeku ndan Iajmin e mirë pas ѕtudimit në SHBA për K0VID: Nëse e keni kaluar infekѕionin mos u ѕhqetëѕoni nga variantet e reja


Mjeku i njohur Ilir Alimehmeti ndan me qytetarët një studim amerikan që përbën një lajm të mirë për njerëzimin në situatën që po kalon bota nga pandemia e K0VID. Sipas studimit të publikuar nga Alimehmeti, var iantet e K0VID neutr alizohen nga gjaku i pacientëve të sëmurë, atyre që e kanë kaluar infe ksionin dhe nga gjaku i personave të vak sinuar me Moderna dhe Pfizer.

Ai shprehet se nëse e keni kaluar infe ksionin nuk duhet të shqetësoheni nga variantet e reja.
Tjetër lajm i mirë mbi aftësinë e imunitetit natyror dhe të vaksinave me mARN për të neutralizuar variantet e reja të SA RS-CoV-2.
?? Studiuesit e Emory University (SHBA) studiuan aftësinë e neutralizimit të varianteve të reja nga:
gj-aku i pac ientëve të sëmurë, gj-aku i personave që e kanë kaluar infe ksionin, dhe gj-aku i personave të vaks inuar me Moderna ose Pfizer.
Rezultatet treguan se të gjitha mostrat neutralizonin:

variantin e Ëuhanit, variantin D614G (klasik), variantin Britanik, variantin Kalifornian.
Pra, miqtë e mi:
Nëse e keni kaluar infe ksionin mos u shqetësoni nga vari antet e reja. Nëse nuk e keni kaluar, vak sinohuni sapo të keni mundësi

Leave a Reply