Mjekja Shqiptare në ZVICER jep AIarmin për Shqiptarët: Tr0ndit me Fjalët…

Doktoresha Elona Cekani, e cila jeton dhe punon në Zvicër dhe disa kolegë të tjerë i kanë dërguar një letër kryeministrit Rama, presidentit dhe krerëve të shtetit me rastin e zgjedhjeve, të kontribuojnë në zbatimin e masave antipandemi.

Letra është firmosur nga 12 mjekë dhe janë shtuar 428 të tjerë nga diaspora dhe nga Shqipëria, të cilët kërkojnë që të respektohet rregullat e distancimit dhe të shmangen tubimet masive në vend.

Cekani shprehet se jemi pranë një situate emergjente dhe se Shqipëria po kalon prej janarit atë që kaloi Lombardia para një viti, ndërsa për zgjedhje situata do rëndohet dhe më tej.

“Rastet e reja janë dyfishuar po ashtu dhe vi-k-timat. Që nga fundi janarit gjërat po përkeqës0hen, pr0blemet janë nga më të ndryshmet ndoshta nga indeferenca apo keqmenaxhimi.

Jemi pranë një katastr0fe që mund të kthehet në katastr0fë gjatë fushatës. Duhet t’iu tregojmë vendimmarrësve të tregojnë sa më shumë kujdes. Jemi pranë një situate emer-gjente.

Ajo që Lombardia kaloi në para një viti, ka filluar Shqipëria ta kalojë në janar dhe shkurt dhe imagjinojeni në mars kur fushata elektorale të jetë në kulmin e saj dhe në prill kur njerëzit të shkojnë drejt kutive të votimit…

Situata është tepër shqet-ësuese. Vendimmarrësit të jenë shembull për respektimin e masave”, u shpeh mjekja.

Leave a Reply