Mjekja e njohur : Kjo ëѕhtë vitamina e cila nuk ka аѕnjë dobi për рersonat me рrobleme të zemrës, përkundrazi ajo


Shtesat Omega 3 nuk do të kishin asnjë dobi për pacientët me probleme te zemrës. Përkundrazi, konsumi i tyre do të rriste rrez. ikun e fibrilacionit arterial.

Në vitet e fundit, disa specialistë kanë sugjeruar që acidet yndyrore poli-të pangopura omega-3 kanë një efekt të dobishëm në shëndetin tonë kardiova skular.

Dhe rekomandohet që të plotësojmë dietën tonë me omega-3 ose duke konsumuar ushqime që janë të pasura me omega-3 – të tilla si peshk të yndyrshëm ose arra,

Por një meta-analizë nga studiuesit në Universitetin e Anglisë Lindore (MB) sfidon këtë ide.

Rritja e omega-3 ka pak ose aspak efekt në vde. kshmërinë ose shëndetin kardiova skular.

Për të arritur në këtë përfundim, studiuesit përpiluan rezultatet e jo më pak se 79 provave të kontrolluara rastësisht, duke përfshirë një total prej më shumë se 110,000 pjesëmarrës nga Amerika e Veriut, Australia, Azia dhe Evropa, me shëndet të mirë pozitiv, ose me probleme para-ekzistuese të zemrës.

Leave a Reply