Mjekët thanë nuk ka gjë çojeni djalin në shtëpi/ I vogli jep shpirt pas tre ditësh, nuk e gjetën dot çfarë kishte


Disa gabime mund të jenë fa tale, por kur bëhet fjalë për jetën e një njeriu është më shumë se një gabim. Një djalë i vogël humbi jetën sepse mjekët nuk arritën ta dallonin se cila ishte sëmu ndja e tij.

Mjekët e dërguar në shtëpi dhe i thanë nënës ti jepte paracetamol sepse qante dhe kishte dhi mbje nga dhëmbët që po i dilnin, por kjo ishte e gabuar. Në të vërtetë, nuk ishte kështu dhe Malakai i vogël humbi jetën.

Malakai Paraone ishte vetëm shtatë muajshe kur prindërit e saj vendosën ta çonin te mjeku. Foshnja kishte ethe dhe kishte skuqje. Të shqetësuar për gjendjen shëndetësore të fëmijës së tyre, prindërit donin të kërkonin këshillat e disa mjekëve për të bërë një dia gnozë të besueshme.

Ata më pas e çuan atë në dy spitale të ndryshme, por mjekët refuzuan ta ek zamin onin. Si u tha edhe më lart mjekët e dëguar në shtëpi, të voglin por sa vinte bëhej edhe më keq. Kur i vogli shkoi në spital për herë të tretë mjekët e kuptuan se ai kishte meningjit.

Fatkeqësisht, gjendja shëndetësore e Malakait tashmë ishte përkeqësuar më shumë sesa ishte e nevojshme. Prandaj ai u transferua menjëherë në një departament urgjence pediatrike. Pas tre ditësh i vogli dha shpirt.

Burimi: SantePlusMagazine/ Marrë nga
Revista Ora.

Leave a Reply