Merkel mbëѕhtet një bIIokim të ѕhkurtër në Gjermani


Kancelarja gjermane Angela Merkel, mbështet kërkesat për një bllokim të shkurtër dhe të fortë për të frenuar infeksionet në rritje, tha të mërkurën një zëdhënëse e Qeverisë gjermane, raporton Reuters, transmeton Albinfo.ch.

Gjermania po lufton për të trajtuar një valë të tretë të pandemisë dhe disa udhëheqës rajonalë kanë bërë thirrje për një bllokim të shkurtër dhe të mprehtë, ndërsa vendi përpiqet të vaksinojë më shumë njerëz.

“Çdo thirrje për një bllokim të shkurtër të njëtrajtshëm është e drejtë”, u tha gazetarëve zëdhënësja e qeverisë, Ulrike Demmer, duke shtuar se Gjermania po shihte një numër në rritje të pacientëve të kujdesit intensiv.

“Ne kemi nevojë për një incidencë të qëndrueshme nën 100”, tha ajo, duke iu referuar numrit të rasteve mbi shtatë ditë për 100,000 banorë. Aktualisht është 110.1, sipas Institutit Robert Koch.

Ajo gjithashtu tha se qeveria po shikonte nëse ishin të nevojshme masa në gjithë vendin, sesa në rajon.

“Diapazoni i rregulloreve nuk ndihmon pranimin”, tha Demmer. Ndërsa disa shtete kanë vendosur mbikëqyrjen e orëve të natës gjatë Pashkëve, të tjerët po eksperimentojnë me disa lehtësime të kufizimeve.
Shumica e 16 kryeministrave të shtetit federal të Gjermanisë ishte kundër sjelljes përpara të bisedimeve të planifikuara për 12 prill për veprimet që do të ndërmerreshin

Leave a Reply