MerkeI del me një deklaratë urgjentte, Ka një porosi për të gjithë Gjermaninë…


Merkel theksoi se “është një punë tejet e jashtëzak0nshme” për nënat e baballarët, që të kujdesen e bëjnë detyrat bashkë me fëmijët e shkollave fillore, apo të kujdesen krahas punës për fëmijët që duhet të shkonin në kopsht.

“Ne në qeverinë gjermane jemi shumë të vetëdijshëm, se sa e vështirë është përditshmëria për prindërit dhe fëmijët. Këtë nuk e nënvlerëson askush nga ne.”

Kërkohet që të hapen shkollat sa më shpejt të jetë e mundur, ndryshe shkatërr0hen shanset e arsimit në të ardhmen, u shpreh Gassen për gazetën Rheinische Post.

Në shkolla vërtet që nxënësit janë bashkë, por ata nuk kanë rënë në sy si katalizatorë të inf-ektimeve. Drejtori i KIinikës së Vestfalisë për Fëmijët, DominikSchneider është i shqetësuar për rastet e probIemeve psikike dhe trup0re tek fëmijët, ditorja.

Leave a Reply