Meqenese vera ka ardhur mesoni disa menyra se si te largoni mushkonjat nga ju me metoda natyrale

Mushkonjat janë ar. miqtë e përbetuar që nuk ju lënë kurrë rehat gjatë verës, apo në momentet kur koha ftohet paska. Duket sikur çfarëdo lloj gjëje të bëni, ato do të gjejnë një mënyrë për t’ju pic kuar dhe për të lënë shenjën e tyre mbi trup.

Të rinj, të moshuar apo fëmijë, të gjithë rrez. ikohemi prej tyre ndonëse fëmijët e vegjël e vuajnë paksa më shumë këtë problem aq shumë të bezd isshëm që mund të kthehet në inflamacion të lëkurës. Living ju zbulon në artikullin e sotëm si duhet të veproni në qoftë se fëmijën tuaj e ka pic kuar mushkonja:

Uthull molle

Kur ju të vini re shenjën e kafshimit, provoni të aplikoni një sasi të vogël uthulle direkt në vendin e pic kimit. Nëse be bja juaj ka shumë kaf shime, ju mund të provoni t’i bëni një dush të nxehtë në një vaskë të mbushur me ujë dhe 2 gota e gjysmë me uthull molle.

Aloe Vera

Aloe vera është një tjetër ilaç i shkëlqyer për pic kimin e mushkonjave, si dhe shumë probleme të tjera. Ajo jo vetëm që do të ndihmojë për të lehtësuar kruarjet dhe ënjtjet, por gjithashtu do të ndihmojë në shërimin e pla. gës. Ju mund të përdorni xhel të freskët direkt nga fleta e brendshme e aloes ose lëng organik prej aloe verës.

Sapun i thatë

Një tjetër il. aç për kafshimet ndaj mushkonjave është që të fërkoni një sapun të thatë direkt në vendin e pic kimit. Kjo do të ndihmojë në lehtësimin e përkohshëm të kruarjeve. Mos harroni të lani vendin tërësisht pasi kruarjet të zbehen.

Sodë buke dhe ujë.

Një tjetër il. aç i thjeshtë për pic kimin e mushkonjave është të bëni një pastë të trashë me sode buke dhe ujë. Pastaj aplikojeni këtë pastë në zonën e prekur. Be bja juaj do të ndjejë që ënjtja dhe kruarja do të largohen menjëherë pas kësaj.

Qepë

Përveçse ju bën që të prodhoni lot, një fetë e freskët qepë mund të ndihmojë në uljen e di. egies nga një pic. kim. Thjesht vendosni një fetë të freskët në zonën e prekur për disa minuta derisa kruarja të largohet. Sigurohuni që pas kësaj ju të lani totalisht be ben tuaj.

Pastë dhembësh

Për lehtësim të shpejtë nga pic. kimi i mushkonjave, provoni të aplikoni një sasi të vogël të pastës së dhëmbëve me bazë neem ose menteje. Lëreni pastën të thahet dhe lejojeni atë në lëkurën e fëmijës tuaj për aq kohë sa dëshironi.

Limon

Aplikoni një sasi të vogël të lëngut të limonit direkt në vendin e kaf. shimit. Lëngu i limonit të athët jeshil gjithashtu funksionon mirë.

Ju mund të fërkoni lëkurën e brendshme të limonit në vendin e pic kuar nëse dëshironi. Kjo do të ndihmojë gjithashtu në mbajtjen pastër të lëkurës së fëmijës dhe mos infe. ktimit të saj

Leave a Reply