Me ne fund ВiII Gateѕ del me deklaraten e re ѕе kur mer fund kjo раndemi


Me ne fund Bill Gates del me deklaraten e re se kur mer fund kjo pandemi
Bashkëthemeluesi i kompanisë Microsoft, Bill Gates, ka vlerësuar se bota do të jetë në gjendje të kthehet në normalitet, deri në fund të vitit 2022.

Këtë proces do ta ndihmojë vaksinimi kundër C0VID, ka thënë ai. Duke folur për gazetën polake Gazeta Wyborcza dhe transmetuesin televiziv TVN24, Gates tha se pandemia e ko rona virusit është “një tra gjedi e pabesueshme”.

Sipas tij shpresa e vetme ishte qasja në vaksina, të cilat janë zhvilluar me një shpejtësi të jashtëzakonshme.

“Deri në fund të vitit 2022 ne duhet të kthehemi plotësisht në normalitet”, tha Gates.

Gates, një miliarder i cili dha dorëheqjen si shef ekzekutiv i Microsoft Corp. më 2014, tha se ai në vitin 2015 e paralajmëroi botën ndaj mundësisë së një pandemie.

“Njerëz si unë paralajmëruan dhe thanë: ekziston një rre zik, dhe që ai të shmanget dhe të bëhen përgatitje duhet paguar një çmim të vogël. Por fatkeqësisht, këto investime nuk u bënë me kohë”, tha Gates.

Leave a Reply