Mëѕojeni njëherë e mirë, ja ç’ju ndodh koсkave tuaja nëse рini çdo ditë qumëѕht, рërfitimet që do keni

Vuani nga osteoporoza? Kjo sëmundje ka tendenca të rritet me rritjen e moshës. Parandalimi është një hap shumë i rënd ësishëm.

Nëpërmjet ushqimit, ne mund të marrim vitamina thelbësore për kockat siç janë: kalçiumi, fosfori dhe vitamina D. Ne kemi nevojë edhe për vitaminën K, magnezin dhe zinkun që i mbajnë kokcat të shëndetshme në çdo fazë të jetës.

Ushqyerja e duhur për kockat

Kalçiumi është përbërësi kryesor i kockave të shëndetshme.
Të rriturit duhet të marrin 1,000 deri në 1,200 mg në ditë.
Ushqimet e mëposhtme mund të plotësojnë dozat ditore të kalçiumit:
-Frutat dhe perimet si barishtet, portokallet dhe fiqtë e thatë.

-Produktet e bulmetit si, kosi, djathi, qumështi.

-Bishtajoret si fasulet dhe qiqrat.

-Frutat e thata, farat dhe drithërat si bajamet, farat e suzamit, arrat.

-Peshku, kryesisht sardelet

Leave a Reply