Maѕa më të rreрta për të hуrë në Gjermani, Kosova në Iistën e vendeve me rrezikѕhmëri të lartë të infekѕionit


Për shkak të numrit shumë të lartë të infe ksioneve, qeveria gjermane i ka klasifikuar disa vende si zona me rrezi kshmëri të lartë. Zbatohen rregulla më të rrepta të udhëtimit. Një përmbledhje të kësaj e ka bërë agjencia gjermane e lajmeve, Deutsche Presse-Agentur GmbH (dpa), për të cilën ka shkruar edhe televizioni gjerman, ZDF.

Për shkak të numrit veçanërisht të lartë të infeksioneve të ko rona virusit, qeveria gjermane ka klasifikuar pothuajse 40 vende si zona me rrezi kshmëri të lartë dhe ka vendosur rregulla më të rrepta të hyrjes. Në mesin e këtyre vendeve hyn edhe Kosova.

Siç raporton Instituti Robert Koch në faqen e internetit , kjo listë tani përfshin – përveç vendeve fqinje si Franca , Sllovakia, Polonia dhe Republika Çeke – që nga 1 prilli aty hyjnë edhe Kili dhe Peruja. Që nga 4 prilli, Instituti ka renditur gjithashtu Hollandën (përfshirë vendet autonome dhe pjesët përtej Detit të Mbretërisë së Hollandës) si zonë me rre zikshmëri të lartë.

Për udhëtarët nga këto vende me një numër dukshëm më të lartë të infe ksioneve sesa në Gjermani, zbatohet kërkesë më e rreptë për provë dhe rregullat e përjashtimit për karantinën gjithashtu mund të shtrëngohen nga shtetet federale, transmeton Express.

Tani ekzistojnë tri ose katër kategori të zonave me rre zik nga ko rona virusi:

1. Zonat me rrez ikshmëri të lartë:

Vendet e mëposhtme aktualisht hyjnë në këtë kategori:

Egjipti

Shqiperia

Andorra

Bahrein

Bolivi

Bosnjë dhe Hercegovinë

Bullgaria

Kili

Ekuador

Estonia

Franca (përfshirë të gjitha departamentet e huaja)

Irani

Jordania

Kolumbia

Kosova

Kuvajti

Letonia

Liban

Malta

Meksika

Moldavia

Mali i Zi

Holandë

Maqedonia e Veriut

Territoret palestineze

Paraguai

Peruja

Polonia

Suedi

Serbia

Sishel

Sllovakia

Sllovenia

Sudani

Republika Arabe Siriane

Tanzani

Republika Çeke

Hungaria

Uruguaj

Emiratet e Bashkuara Arabe

Qipro

Leave a Reply