ltaIia mbуII Tik-Tok-un раѕ vdе-еkјеѕ së 10-vjeçares në një ѕfidë


Pro-kurorët italianë kanë hapur një hetim për vde.ekjen aks- identaIe të një 10-vjeçareje që duket se mori pjesë në një sfidë në rrjetin e ndarjes së videove Tik-Tok.

Hetimi vjen ndërsa Italia njoftoi se kishte bIIokuar përkohësisht aksesin në TikTok për përdoruesit, mosha e të cilëve nuk mund të provohet saktësisht. Sipas kushteve të TikTok, përdoruesit duhet të jenë të paktën 13 vjec.

Vajza vd. iq në një spital në Palermo pasi u gjet të mërkurën nga motra e saj pesë vjecare në tuaIetin e familjes me telefonin e saj celular që u konfiskua nga poIicia.

TikTok, që është në pronësinë e kompanisë kineze “ByteDance”, tha të premten se nuk kishte mundur të identifikonte asnjë përmbajtje në site-n e tij që të kishte inkurajuar vajzën të merrte pjesë në ndonjë sfidë, por po ndihmon autoritetet në he-timin mbi nxitje të mundshme të v etëvr. asjes.

“Siguria e komunitetit të TikTok është prioriteti ynë absolut. Për këtë arsye ne nuk lejojmë asnjë përmbajtje që inkurajon, promovon dhe glorifikon sjellje që mund të jenë të rr.e zikshme”, tha një zëdhënës i TikTok.

Autoriteti italian i mbrojtjes së të dhënave tha në një deklaratë më vonë të premten se do të bIIokonte rrjetin e medias sociale me efekt të menjëhershëm deri më 15 shkurt, datë në të cilën rrjeti duhet të plotësojë kërkesat e rregullatorit. Eskpertët mjekësorë kanë paralajmëruar për rrez iqet e sfidave që ndërmerren nga të rinj.

Prindërit e vajzës, thanë për la Repubblica-n, se vajza tjetër u kishte shpjeguar se e motra po luante lojën bIackout. “Ne nuk dinim asgjë për këtë. Dinim vetëm se vajza jonë e përdorte TikTokun për kër cime dhe për të parë video. Nuk mund ta imagjinonim këtë miz. ori”, tha ai.

Leave a Reply