Limoni i ngrirë është më i fuqishëm se KlMl0TERAPlA dhe ndihmon në humbjen e peshës, DlABETlN, TUM0RlN – ja se si përdoret


Të gjithë e dimë që agrumet, dhe posaçërisht limoni është shumë i shëndetshëm. Përmban vitaminë C e cila ka veprim anti0ksidues.
Forcon sistemin imunitar, Iufton radikalet e lira dhe vreet qeIizat kancer0gjene.

Duhet të konsumohet më shpesh, pothuajse çdo ditë, sipas rekomandimeve të nutricionistëve me famë botërore.
Për limonadën e mëngjesit është shkruar shumë: në vend që ta ëmbëlsoni me sheqer, shtoni pak mjaltë dhe do të vini re se është shumë më e shijshme dhe më e shëndetshme, sepse kjo pije mbron dhe ndihmon në parandalimin e shumë sëmu-ndjeve.

Sipas disa burimeve, limoni i ngrirë është më i fuqishëm se kimi-0ter-apia kur bëhet fjalë për Iuftimin e kan-c-erit. Sipas hulumtimit të kryer në Universitetin e Stanfordit, limoni, dhe veçanërisht lëvorja e tij, është jashtëzakonisht e shëndetshme.

Studimi tregoi që përbërësit që përmbahen në lëvoren e limonit mund të V r a s i n qelizat kan-cer0gjene të 12 llojeve të kan-c-erit, përfshirë ato më vd-ekj-eprurëse – kan-c-eri i pr0statës, kan-c-eri i z0rrës së trashë, kan-c-eri i mushkërive

Ja per cfare ndihmon limoni:
-forcon imunitetin
-i heq bak-teret e këqija
-i heq qeIizat kancer0gjene
-pastron trupin nga t0ksinat

Ju mund ta ngrini limonin, pastaj ta shkrini sipas nevojës. Mund ta kombinoni me xhenxhefil, mjaltë, por edhe ta përdorni si iIaç me hudhër. Në këtë mënyrë ju do të forconi trupin tuaj dhe do të mbroheni edhe nga së-mundja më e rre-z-ikshme e shekullit 21, e cila është kan-c-eri.

SI PRDORET
Së pari, lani limonin tërësisht (mund të lihet në ujë me sodë buke ose uthull, lëreni të qëndrojë për pak kohë), pastaj vendosni qesen zip, pastaj në ngrirje. Kur të jetë ngrirë plotësisht, grijeni me rende. Shtoni limonin e integruar të përgatitur në këtë mënyrë në çdo pjatë, ndoshta në akullore, sallatë, supë, në lëng portokalli ose në çdo lloj lëngu tjetër.

Limoni i integruar siguron shije më të mirë që forcon profilin ushqyes të ushqimit. Lëkura e limonit përmban 10 herë më shumë vitamina sesa pulpa dhe lëngu së bashku, kjo është arsyeja pse shkencëtarët e shëndetit e rekomandojnë atë. Përveç kësaj, lëvorja e limonit ka një efekt të fortë ant-ib-akterial dhe antimikr0bik, që do të thotë se Iufton me sukses b-akteret dhe inf-eksi0net e kërpudhave.

Lëkura e limonit rregullon gjithashtu presi0nin e gj-akut, ka një efekt antide-presiv dhe përmirëson gje-ndjen shpirtërore.

Leave a Reply