Lëngu i Dëllinjës kuron diabetin dhe ndihmon në humbjen e peshës..!?


Gjilpërat e dëllinjës kanë një shije të mrekullueshme, agrumesh që kombinohen mirë me pjatat e kripura dhe të ëmbla. Pothuajse të gjitha gjilpërat e pemëve me gjelbërim të përjetshëm janë të ngrënshme, dhe përjashtimi i vetëm është yew.

Gjilpërat e pishave dhe bredhit kanë shijen e tyre unike, dhe si një bonus i shtuar, këto gjilpëra kanë veti shëruese. Dëllinja është një bimë halore në të cilën gjilpërat janë më të ndjeshme ndaj rritjes në pranverë dhe janë gjithmonë në majë të degës së re.

Në vendin tonë nuk ka shumë lloje të bredhve, por kjo është arsyeja pse ne kemi një bishtalec pelini, pishe dhe bredhi. Të gjitha llojet e pemëve me gjelbërim të përjetshëm janë të ngrënshëm, dhe përjashtimi i vetëm është yew. Kjo është një përzgjedhje mjaft e madhe e recetave të pinit halore.

Bredh është i lehtë për t’u identifikuar. Ju do ta njihni atë nga gjilpërat e shkurtra dhe të forta, të cilat ndihen shumë më të mprehta në prekje sesa bimët e tjera katërkëndëshe. Çdo gjilpërë del nga një rritje e vogël prej druri.

Nëse nxirrni një kunj, rritja e drurit mbetet e bashkuar (ndryshe nga kunjat e bredhit që dalin të pastra). Gjilpërat janë katrore në prerje tërthore dhe mund të rrokullisen midis gishtërinjve. Ata rriten individualisht nga dega, ndryshe nga gjilpërat e pishës.

Gjilpërat e dëllinjës janë ndër bimët medicinale dhe janë të njohura më së shumti për përdorimin e tyre në trajtimin e kollës dhe dhimbjeve të fytit.

Ne vazhdim është një recetë për lëngun e dëllinjës për humbje peshe, dhe është gjithashtu i shkëlqyeshëm për diabetikët.

Përgatitja: Vendosni manaferrat e dëllinjës në një kavanoz qelqi me tre litra ujë, gati në majë. Shtoni lëngun e një limoni dhe lëreni të qëndrojë për disa ditë. Lëngu është gati për të pirë kur dëllinjat fillojnë të bien në fund.

Kur të gjitha manaferrat e dëllinjës janë zhytur në fund, ato duhet të zëvendësohen me të reja për të përgatitur një lëng të ri. Pini një gotë tri herë në ditë. Pini një orë në mëngjes në stomak bosh, dhe dy gotat e tjera në intervale të rregullta gjatë gjithë ditës.

Lëngu i dëllinjës gjithashtu mund të ketë një efekt dobësues. Lëngu pastron gjakun, largon gazrat toksikë, pastron mëlçinë. Sidoqoftë, nuk rekomandohet për njerëzit me veshka të dobëta dhe gratë shtatzëna.

Leave a Reply