Lëkura e limonit ndihmon për të forcuar imunitetin


Ka më shumë substanca biologjikisht aktive në lëkurën e limonit sesa në mish, të cilat janë të mira për shëndetin. Lëvorja e limonit përmban yndyrna të pangopura, fibra, vitamina, dhe flavonoide. Për më tepër, dhe nuk përmban kolesterol.

Një numër i madh i substancave të dobishme i ka bërë njerëzit të përdorin lëkurën e limonit për ilaçe dhe për prodhimin e kremrave.

Një nga përfitimet e zakonshme nga lëkura e limonit është se ajo mund të përmirësojë imunitetin dhe kështu të ulë rrezikun e infeksioneve, informon abcnews.al.

Lëkura e limonit përmban 5-10 herë më shumë vitamina se lëngu i limonit. Kështu, përdorimi i saj ndihmon në parandalimin e infeksioneve. Antioksidantët e pranishëm në lëvoren e limonit mund të nxjerrin jashtë toksinat e dëmshme dhe radikalet e lira nga trupi, duke përmirësuar kështu imunitetin tuaj.

Si mund ta përdorni lëkurën e limonit?

Së pari, duhet të lani një limon dhe ta vendosni në ngrirje derisa të ngrijë. Pastaj merrni një rende dhe copëtoni limonin. Mund ta hidhni në pjatën e supës, drithëra, në peshk ose në akullore.

Ju do të vini re se ushqimi ka një shije shumë interesante dhe të mrekullueshme, por gjithashtu kjo do t’ju ndihmojë të jeni të shëndetshëm. Prandaj, herën tjetër mos e hidhni lëkurën e limonit.

Leave a Reply