Lajmi Fundit/ Paralajmeron Merkel prej datës 8 Mars në Gjermani do të…


Kancelarja gjermane Merkel, në takimin e ri të nesërm me kryeministrat e 16 krahinave gjermane.Do të propozojee nga 8 marsi të leehtësohen kufi’zimet për kontaktet sociale në vend, theksohet në propozim vendimin që do të ofrohet në shqyrtim dhe miraatim të shefave të rajoneve gjermane.

Sipas vendimit, deri tek i cili kanë ardhur agjencitee perëndimore, nga festa e Ditës së Gruas do të mundësohen kontaktee midis “dy amviserivee”, si dhe mbledhje e të paktën pesë personave, pa i llogaritur femijett.

Në javët e fundit në Gjermani sërish uhapen parukerittë dhe shkollat edhe krahas frikës tek autoritetet shëndetësore nga valaa e tretë e ko vi d,Në takimin e nesërm, pritet të vazhdohet vlefshmëriaa e shumicës së masave që janë në në fuqi tani më katër muaj.

Si restorantet e mbyllura, baret, muzetë dhe palestrat, pritet të shtyheen deri më 28 mars.Autoritetet gjermane veçanërisht kanë frikee nga muta’cionet e reja të ko vi d, që popërhapen me shpejtësi në të gjithë Evropën dhe vendin e tyre,ditorja.

Leave a Reply