Lajm i mirë për personat që po presin Viza pune për në Gjermani


Tani 5500 viza pune në vit ka vënë nëdispozicion Gjermania për kosovarët që duan të punojnë në Gjermani.Kjo përbën një të
pestën e vizave të parashikuara në kuadër të kontingjentit të rregullores së Ballkanit Perëndimor.

Kjo bëhet e ditur në një përgjigje të qeverisë gjermane ndaj një pyetjeje me shkrim të grupit parlamentar të liberalëve në
Bundestag.Për Shqipërinë, Maqedonisë e Veriut dhe Bosnjë-Hercegovinën janë parashikuar nga 4750viza pune në vit, pra
nga 19 përqind për secilin vend.

Ndërsa kontingjenti i rezervuar për Serbinë është pak më i ulët, rreth 4250 (17 përqind), e për Malin e Zi, janë parashikuar
1000 viza pune, rreth 4 për qind e kontingjentit.Qeveria gjermane e ka përcaktuar kontingjentin total të vizave deri në 25 mijë
viza pune në vit.

Këtu përfshihen vetëm vizat,sipas Rregullores se Ballkanit Perëndimor, e cila është rinovuar më dhe vlen deri në vitin
2023.Ndarja është bërë në bazë të disa kritereve, të cilat sipas përgjigjes së qeverisë gjermane, numri i popullsisë, numri i
vizave të dhëna në vitin 2018 dhe 2019 dhe numri i kërkesave për vizë,ditorja.

Leave a Reply