“l Iutem Zotit të moѕ më marrë djaIin” Thi rrja e një nëne për 5 vjeçarin e рrekur nga tu mori


Çdo ditë me kokën lart për të kërkuar forcë nga i Plotfuqishmi… fundja a ka mënyrë tjetër për të përballuar të keqen që i ka rënë të birit 5 vjeçar?!

Lot çdo orë që kalon, për të larë veten nga vuajt jet. Ditët kalojnë dhe djali i saj rr ezikon të shuhet.

Dhim bje çdo minutë kur sheh të birin të qajë, të përdridhet nga lëndimi.

Prej 6 muajsh kjo është jeta e një nëne që jeton në fshatin Suk të Roskovecit. Xhenisa i tregoi emisionit ‘Shqiptarët për Shqiptarët’se djali i saj Xheviti, veçse 5 vjeç, u diagn ostifikua me tu mor cerebral gjysëm viti më parë.

Nëna: Kam djalin 5 vjeç. Para 6 muajsh është diagnostifikuar me tu mor cerebral. Është fëmija im i parë, me tu mor… fëmija i vetëm që kam. E kemi pritur me shumë gëzim, deri në momentin kur ai pati (qan) dhimbje koke… nuk mund të ngrihej dot. Qante vazhdimisht

Babai: Kur më thanë doktorët… U ndjeva I shokuar, i mërz itur jashtë mase, u shokuam të gjithë.

Xhenisa ende nuk e kupton sesi e mban toka, sesi arrin të marrë frymë përballë kësaj sprove kaq të madhe.

Nëna: Më ra gjithë qielli mbi kokë, nuk kishte gjë më të keqe. Ka qenë një situatë që nuk e di sesi e kam përballuar. Nuk e di në do ta përballoj dot akoma. Gjendja e tij është shumë keq, sa vjen e përkeqësohet. Nuk mund të durojë dot më shumë gjatë. Ka bërë dy ndërhyrje por është shumë në rre zik… këtu nuk mund të bëhet dot më asgjë. Ka nevojë për një ndë rhyrje jashtë shtetit sepse pjesa e tum orit është shumë e madhe, rre zikon të hum basë shikimin, këmbët, duart… jetën.

Ajo i tregoi emisionit ‘Shqiptarët për Shqiptarët’ se i nevojitet një sasi e konsiderueshme parash për të tentuar shpëtimin e jetës së Xhevitit. Mundësitë financiare të kësaj familje janë të pakta.

Nëna: I lutem Zotit çdo ditë që të mos ma marrë djalin. Nuk ka gjë më të keqe që të shoghësh fëmijën duke vuajtur e ti nuk bën dot asgjë. Do jepja shpi rtin, jetën time që ai të jetojë, të mos t’I pritet jeta në mes.

Mundësitë që ka dhënë spitali janë minimale që ai të shpë tojë. Unë dua të shkoj deri në fund, t’ja bëj të gjitha, të mos i ngelet asgjë (qan) ta provoj mundësinë e fundit, ta çoj në Turqi e ta operoj dhe të mos më tha hen krahët, të mos më vd esë këtu fëmija.

Babai: Ne shpresojmë shumë.. nuk dua që ta hu mb djalin (qan). Frika është e madhe. Çdo ditë fëmija është i rënduar.

Nëna: Ju lutem të gjithë shqiptarëve dhe emisionit ‘Shqiptarët për Shqiptarët’ në na ndihmojnë. Të shpë tojmë djalin. Jeni shpresa ime e vetme.

Leave a Reply