“Ky viruѕ nuk po pyet, po kap nga gratë shtatzënë tek fëmijët”, mjeku i njohur shqiptar zbulon çfarë po ndodh në vendin tonë


Mjeku Nevruz Caushaj bën të ditur se në vendin tonë ka mbi 2 mijë e 500 fëmijë të infektuar nga К0VID.

Ai u shpreh për ABC se vir usi nuk selekton moshë dhe numri i vd ekjeve normal që është më i madh.

“Shtimi i vde kjeve nga Коvid ishte i pritshëm, pasi vetë Коvid shkonte dhe gjente njerëzit me sëmundje kronike ose me patologji që ishin në vu ajtje e sipër. Normalisht që pritej që numri i vd ekjeve të ishte më i madh se vitet e tjerë.

Sot raportimet e Qendrës Spitalore për Pediatrinë janë mbi 2 mijë e 500 fëmijë të prekur nga Коvidi, ka pasur shtrime nga fëmijët. Si mund të pretendojmë që mos të kapi të rinjtë. Ky nuk po pyet, po kap nga gratë shtatzënë e deri te fëmijët. Ky vi rus nuk selekton moshë. Nga ana tjetër për sa kohë po rri në treg, i ngjan shumë pak virusit në muajt e parë“, tha Caushaj.

Leave a Reply