Ky ishuII në Greqi ju jep Ѕhtëpi, Тokë dhe 500 euro në Мuaj për të Јetuar Аtje…!!


Nëse keni ëndërruar gjithmonë të largoheni nga shtëpia dhe të jetoni në një parajsë tokësore, atëherë ka ardhur shansi juaj: një ishull idilik grek po kërkon banorë. Ishulli grek i Cerigotto ose (Antikythera) është njëzet kilometra katrorë, pothuajse tërësisht i paprishur, me ujëra të smeraldta dhe një fshat të vetëm, Potamos, i cili gjithashtu shërben si port kryesor dhe pika e mbërritjes në ishull.

Ky ishull është gjithashtu vendi ku u zbulua një nga kompjuterët më të vjetër mekanike të gjetur ndonjëherë, Makina Anti-Taunt, e ndërtuar rreth viteve 150-100 para Krishtit, mekanizmi i pajisjes së të cilit përdoret për të parashikuar pozicione astronomike, eklipset, orbitat dhe madje shënojnë periudhën katërvjeçare ndërmjet secilës Olimpiadë.

Për fat të keq, Antikythera i ka humbur banorët dhe vetëm rreth dyzet vetë jetojnë aktualisht në ishull. Për këtë arsye, me ndihmën e Kishës Ortodokse, filloi një fushatë ripopullimi, për të gjetur familje të reja, të gatshme për të lëvizur në këtë ishull të vogël, por të bukur.

Procesi i përzgjedhjes është i kujdesshëm dhe i jep përparësi popullit grek, por kushdo që zgjidhet i jepet një shtëpi, një pjesë toke për të filluar një aktivitet bujqësor ose për të ndërtuar një biznes dhe një pagesë mujore prej 500 euro për të paktën tre vjet qëndrimi. Jo keq, duke pasur parasysh se është gjithashtu një vend i bukur.

Nëse dëshironi të jetoni në paqen dhe qetësinë e një ishulli parajsor, atëherë Antikythera është vendi për ju. Ishulli është dy orë me traget nga Kreta.

Leave a Reply