Ky ilaç që gjendet në çdo ѕhtëpi zhduk krimbаt nga zorrët tuaja


Infek sioni i kr imbave është infeksioni më i zakonshëm që prek zorrën e trashë dhe zorrët. Këto krimba gëlltiten lehtësisht dhe udhëtojnë nëpër sistemin tuaj të tretjes dhe vendosin vezët e tyre në palosjet e lëkurës afër anusit tuaj. Është shumë infektive dhe përhapet nga një individ te tjetri kur prekni njëri-tjetrin pa larë duart. Kur personi i inf ektuar gërvisht zonën anale, vezët mund të futen në gishta dhe të ndotin vendet përreth tyre.

Simptomat e këtij infeksioni tek njerëzit përfshijnë kruajtje të zonës anale ose vagjinale, pagjumësi, nervozizëm, shqetësim, dhimbje të herëpashershme të stomakut dhe të përziera.

Ju mund të parandaloni inf eksionin duke larë zonën siç duhet në mëngjes, duke ndërruar ndërresat çdo ditë, duke larë duart shpesh dhe mos prekni zonën e infektuar. Përveç kësaj, mund të provoni edhe disa ilaçe shtëpiake.

Hudhra: Përmban veti antib akteriale, antivirale dhe antifungale që mund të ndihmojnë në parandalimin e infeksionit. Ju mund të hani hudhër të papërpunuar ose të përgatisni një pastë duke përzier hudhër të grirë me vazelinë. Vendosni pastën direkt në zonën e prekur për të marrë lehtësim. Mos e praktikoni këtë nëse keni një lëkurë të prerë ose të irrituar.

Karrotat: Ato janë të pasura me fibra, të cilat ndihmojnë në qetësimin e sistemit të tretjes dhe nxisin lëvizjet e rregullta të zorrëve. Hulumtimet kanë treguar se karotat ndihmojnë në largimin e krimbave nga zorrët. Ngrënia e tyre e gjallë mund të ndihmojë.

Vaji i kokosit: Një ilaç popullor në shtëpi, vaji i kokosit përmban veti qetësuese që mund të ndihmojnë në trajtimin e problemit. Vendosni vajin rreth zonës për të parandaluar që krimbat femër të lëshojnë vezë. Sigurohuni që nuk jeni alergjik ndaj vajit të kokosit.

Farat e kungullit: Këto përmbajnë cucurbitacin, një përbërje që rezulton të jetë efektive kundër parazitëve të zorrëve. Ju mund të hani fara kungulli ose t’i përzieni me ujë për të formuar një pastë dhe ta aplikoni në zonën e prekur. /tvklan.al

Leave a Reply