Ky është qyteti shqiptar ku ka patur më shumë gra shtatzëna gjatë KARANTlNËS


Prej afro tre muajsh shqiptarët janë përballur me izoIimin nga pandemia e k0r0navi_rusit. E teksa kudo flitet për inf_ektimet, së_mundjen dhe vd_ekjet, kemi harruar që lindjet janë ato që na krijojnë të ardhmen.

Në mater_nitetin e Kukësit, duket se harron githçka mbi vi_rusin, pasi aty sheh se jeta do të vazhdojë dhe e ardhmja është e sigurt. Mësohet se në mater_nitetin e qytetit verior, këto tre muaj pand_emie, kanë ardhur në jeettë më shumë se 140 fëmijë. Lajmi më i bukur është se të gjithë gëzojnë shëndet të plotë. Gjithashtu janë rritur ndjeshëm edhe rastet e shtatë_zanisë gjatë kësaj periudhe.

Shefja e shërbimit “bstetrik Gjinek0logjik Venezije Doci u shpreh se nënat dhe fëmijët janë në gjendje të mirë shëndetësore dhe fatmirësisht, deri më tani nuk është shënuar asnjë rast me C0vid në mater_nitetin e Kukësit. Në gjendjen civile janë 16 fëmijë më shumë të lindur nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Por pavarësisht shtimit të lindjeve në këtë periudhë, në total ka rënie vit pas viti. Dikur mesatarja e lindjeve vjetore në Kukës i kalonte 900 deri ne 1200 fëmijë, e bëhet fjalë para viteve ’90, por kjo shifër prej një dekadë ka ardhur në tkurrje e tashmë ka zbritur në 370 deri në 410 lindje në vit.

Leave a Reply