Ky është fruti që eIiminon aneminë në dy ditë, shkattërron kan-сerin dhe shëron diabetin!


Pitahaya, i njohur edhe si dragon fruit është spektakolar. Ka një tul të butë dhe me një shije të ngjashme me pjeprin dhe kivin. Lëvorja e saj e parregullt dhe luspat të japin vërtet ndjeesinë e lëkkurës së drag0it. Ky frut është i pasur në tyramine, një amin0acid që aktivizon glukag0nin e h0rm0neve, i cili stimul0n trupin që të përdorë gluk0zën e rezervuar dhe yndyrën si një burim energjie.

Pitahaya mund të konsumohet natyrshëm, në sallata, në ëmbëlsira, pasta, akullore, por edhe në pije. Ka 3 lloje të pitahaya: të kuqe, të verdhë dhe të bardhë. Pitahja është e kësaj ngjyre brenda dhe jashtë. Ky frut është i pasur me vitamina, minerale dhe olig0sakaride. Ato shërbejnë për të ulur kolesterolin, vonuar plakjen, nivelet e sheqerit në gjak, etj. Përbërësit e tij më të rëndësishëm janë Omega 3, Magneziumi dhe Kalciumi.

Ju mban të rinj
Siç e kemi thënë tashmë, pitahaya vonon shfaqjen e shenjave të plakjes. Duke qenë plot me anti0ksidantë dhe vitaminë C, është shumë e dobishme në fusha të tjera të mjekësisë natyrore. Ajo shërben për të stabilizuar radikalët e lirë dhe për të mbrojtur qeliizat nga dëmtiimet që shkakt0hen.

Një peshë ideale
Fruti i drag0nit është i pasur me fibra, kështu që mund të na ndihmojë shumë kur bëhet fjalë për humbjen e peshës. Ju do të ndiheni të plotësuar për një kohë të gjatë. Kjo gjithashtu zvogëlon shanset për diabet të tipit dy.

Diabeti dhe kan ce-ri
Pitahaya ka një përmbajtje të lartë të olig0sakarideve, të cilat parandalojnë së-mundje të tilla si diabeti dhe ka.nc-eri i z0rrës së trashë. Përveç kësaj, ajo ndihmon në reduktimin e marrjes së kal0rive, infe/ksi0neve bak-te-riale, etj. Gjithashtu neutraIizon bak-te-ret t0ksike që mund të depërt0jnë në trup.

Zgjidhja për pagjumësi dhe an-kth
Zieni 2 lugë lule pitahaya në 1 filxhan ujë për 5 minuta. Konsumojeni pak para se të flini.
Zgjidhja për ka-ps-llëk
Duhet të lani mirë frutin, ta c0pëtoni në gjysmë dhe ta vendosni tulin në një blender. Pini këtë lëng çdo mëngjes.

Leave a Reply