Kush ëndërron më ѕhumë për ѕ-kѕin? Рërgjigjja nuk është ajo që keni ditur deri ѕot…


Sipas një studimi, burrat mund të kalojnë pafundësisht kohë duke menduar për s-ksin, por të dyja gjinitë ëndërrojnë njëlloj për këtë temë pasi dritat janë fikur. Një studim befasues, i mbështetur edhe në huIumtime më të hershme, të cilat konkludonin s-sek si i dobët sheh më pak ëndrra er0tike sesa mashkulli, ka ndryshuar tërësisht mendimin publik. Por këtu përfundojnë krahasimet. Në pjesën më të madhe, fantazitë e s-ksit mes burrave dhe grave, në ëndrra, kanë tende-ncë të përputhen.

Ndërsa gratë kanë tende-ncë të fantazojnë për yjet e filmave, politikanët, këngëtarët e rock-ut apo dash-norët e kaluar dhe ata të tanishëm, burrat tentojnë ta mendojnë veten e tyre duke bërë s-ks edhe me partneret që shohin në ambiente publike ose të panjohura. Gratë që morën pjesë në studim kishin dy herë më shumë të ngjarë të kishin ske narë ëndrrash që shfaqnin të famshëm si aktorët Brad Pitt ose George Clooney, ose rocker-i irlandez Bono. Ndërsa burrat, nga ana tjetër, raportuan ëndrra që shfaqnin partnerë të shumëfishtë s-ksuaIë.

Nga studimi, 20 për qind e ëndrrave të grave ishin të dukshme për meshkuj të njohur, ndërsa 14 për qind e ëndrrave të burrave ishin për disa partnere.

Në rreth 90 për qind e ëndrrave er0tike që gratë dhe burrat raportuan para studiuesve, gratë ishin ato që treguan të parat. Autori Antonio Zadra, një profesor i asociuar i psikologjisë në Universitetin e Montrealit në Kanada, tha se burrat kanë një sasi më të madhe të dëshirës s-ksuaIe, duke pasur parasysh normat e zakonshme shoqërore, por edhe gratë tha ai, kur është fjala tek ëndrrat, kanë po të njëjtat ve-g-ime si ata.

Në fund të fundit, ëndrrat er0tike të çojnë deri diku, në zhgënjime s-ksuaIe dhe këtu, gj-initë kishin mendime të ndryshme. Gratë rrëfyen skenarët kur “diçka që ndodhi” ua prishi ëndrrën, ndërsa burrat treguan se rasti i tyre më i shpeshtë kishte të bënte me partneret vi-rtuaIe që refuz0nin t’i përmbushnin planet e tyre të s-ksit. “Ndoshta kërkesat e tyre ishin joreale edhe për personazhet e ëndrrave”,- tha Zadra.

Studimi u bazua në intervistën e 109 grave dhe 64 burrave që treguan ëndrrat e tyre për një periudhë prej dy deri në katër javësh. Vullnetarët kishin rreth 3.500 ëndrra, por vetëm tetë për qind ishin ëndrra er0tike. Siç u përmend më lart, gratë kishin aq ëndrra er0tike sa burrat.

Leave a Reply