Kura Natyrale Si Të Përshpejtoni Shërimiin E Byciit Në Kushte Shtëpie

Thuhet se një byyc të shfaqet në sy kur një grua shtatzënë të sheh duke ngrënë, por veç një mitii qesharak, kjo thënie nuk është asgjë më shumë. Është infekksionni i lëngut të syrit ai që shkakton byycat e bezdiisshëm. Bllokiimi i gjëndrës së vajit ‘ujit të syrit’ për shkak të papasttërtiive apo grimit bën që bakktereet të inflaamojnnë kapakun e syrit.

Zakonisht kjo gjë kërkon një apo dy jave të shërohet, por ju mund të përshpejtoni këtë proces përmes disa përbërësve natyralë në kushte shtëpie.

Kompresat e ngrohta
Mbajtja e një komprese të ngrohtë në sy përshpejton qarkullimin e gj akut e për pasojë procesin e shërimiit. Përsëriteni 3 4 herë në ditë për 5 minuta.

Çaji i gjelbër
Çaji jeshil ka veti inflammatoree dhe nëse ju vendosni qeskat e përdorura të çajit jeshil mbi byc kjo gjë do të parandalojë përhapjen e infekksioniit .

Xheli i Aloe Verës
Ajo që duhet të bëni është merrni pak xhel aloe vera direkt nga bima dhe të lyeni syrin. Pas 20 minutash shpëlajeni normalisht e do të shikoni që byci do të zhdukeet për më pak se 5 dite.

Leave a Reply