Komiteti i Ekspertëve: Hiqet karantina për ata që vijnë nga Greqia dhe Maqedonia, hapen auditoret e universiteteve për konsultime dhe provime

Komiteti Teknik i Ekspertëve bëri me dije se masat e fundit që ka marrë për situatën e covid në rajon.

Komiteti bëri me dije se vendosi heqjen e karantinës 14 ditore për këdo vjen nga këto Greqia dhe Maqedonia e Veriut si dhe fakti që do të hapen auditoret e universiteteve për konsultime dhe provime.
Ministrja Ogerta Manastirliu tha se: Kemi një rënie të ndjeshme të shifrave dhe fatalitetesh dhe ulje të shtruarish, incidencë dy javorë të ulët, rënie të pozitivitet total. Indikatorë si këta na sjellin në vëmendje situatën e një viti më parë me izolim tërësor.

Këtë vit ja kemi dalë që përmes strategjisë, këto kanë pasur pa diskutim efekte pozitive. Jemi në shifrat 537 mijë vaksinimeve , ritmi i vaksinimeve mbetet e lartë. Kjo falë disponibilitetit të vaksinave, në çdo hap jemi treguar të kujdesshëm si me masat dhe hapat e lirimit të tyre.
Komiteti ka bërë një mbledhje sot dhe ka rivlerësuar masat, duke parë dhe situatën në Maqedoninë e Veriut dhe Greqi : vendosi heqjen e karantinës 14 ditore për këdo vjen nga këto vende.

Hapen auditoret e universiteteve për konsultime dhe provime.
Vijon në fuqi rregullat e tjera , pra ora 22: 00 mbetet në fuqi.
Top Channel

Leave a Reply