Kjo është vajza që dhuroi zemrēn pas νdееkјеѕ, bēhet transpIantimi historik рër t’i ѕhрëtuar јеtën një të riu


Verica Bellkovska (20) nga Berova është vajza e ndj-erë për të cilën familja e saj u pajtua që t’i dhurojë organet te pacientët të cilët kanë nevojë, ndërsa mbrëmë dje 22-vjeçarit iu transplantua zemra në Klinikën e Kardiologjisë.

Vëllai i saj, Martin Bellkovski është i vetmi që ka mbetur në Berovë, ndërsa familja tjetër, motra e tij më e vjetër, babi dhe nëna e tij janë në Strumicë. “Ishte vajzë e lumtur, gjithmonë e buzëqeshur”, thotë Martin Bellçovski për motrën e tij.

Ai sqaron se motra e tij hu-mbi jееtën për shkak të një aksi-denti që u bë në vendkalim për këmbësorë në Strumicë më prill.

“Humbëm më të voglën e familjes. Në vendkalim në Strumicë një 18 vjeçar g0diti me automjet dhe iku nga vendngjarja. Sa e di unë ata kanë zbuluar automjetin që g0diti motrën tim, dhe më pas shoferi është paraqitur në p0lici”, thotë ai.

Ndryshe, krahas organit të zemrës, veshkët dhe eshtrat e saj do të dhurohen te pacientët tjerë me nevojë./Telegrafi

Leave a Reply