Kjo është vajza që dhuroi gjithë оganet pas νdееkјеѕ./Zemra e vajzës tash jeton dhe ѕhрëton јеtën një të riu


Tran splante historike të orgааneve në Shkup. Një i ri 22-vjeçar është bekuar me shansin e dytë për jetë. Pas një ndër hyrjeje kirurgjikale disa orëshe, ai tashmë ka një zemër të re. Donatorja është një 20-vjeçare e cila kishte hum bur jet ën në një fa tke qësi trafiku. Familja e saj kishte vendosur që t’ia dhu rojë organet. Babai i 22-vjeçarit ka falenderuar familjen e donatores 20-vjeçare dhe personelin mjekësor që kishte bërë ndër hyrjen kirur gjikale.

“Po jam i lumtur. Djali është mirë e vizitova. Së pari falenderoj familjen e donatores që ia dhuruan zemrën djalit tim, por edhe personelin mjekësor që bëri transplantimin, si dhe Ministrin Filipçe”. Verica Bellkovska (20) nga Berova është vajza e ndj-erë për të cilën familja e saj u pajtua që t’i dhurojë organet te pacientët të cilët kanë nevojë, ndërsa mbrëmë dje 22-vjeçarit iu transplantua zemra në Klinikën e Kardiologjisë.

Vëllai i saj, Martin Bellkovski është i vetmi që ka mbetur në Berovë, ndërsa familja tjetër, motra e tij më e vjetër, babi dhe nëna e tij janë në Strumicë. “Ishte vajzë e lumtur, gjithmonë e buzëqeshur”, thotë Martin Bellçovski për motrën e tij.

Ai sqaron se motra e tij hu-mbi jееtën për shkak të një aksi-denti që u bë në vendkalim për këmbësorë në Strumicë më prill.

“Humbëm më të voglën e familjes. Në vendkalim në Strumicë një 18 vjeçar g0diti me automjet dhe iku nga vendngjarja. Sa e di unë ata kanë zbuluar automjetin që g0diti motrën tim, dhe më pas shoferi është paraqitur në p0lici”, thotë ai.

Ekipi i mjekëve që deri në orët e mëngjesit kishin kryer operacionin në Klinikën për Kardiokirurgji ka qenë i shoqëruar nga Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe. Ai përmes Facebook-ut shpërndau një fotografi ku mjekët i përkulem 20-vjeçares që kishte dhuruar organet, fotografi kjo që është bërë virale nëpër rrjetet sociale. Gjatë një pres-konference në orët e pasdites Ministri dha detaje për këtë transplantim, siç e quajti historik, të zemrës.

Ndryshe, krahas organit të zemrës, veshkët dhe eshtrat e saj do të dhurohen te pacientët tjerë me nevojë./Telegrafi

Leave a Reply