Keni ‘ѕkuqje’ të ѕуve? Këto metoda do ju ѕhрëtojnë

Shumë prej personave kanë probleme me ‘skuqjen’ e syve. Por me këshillat e mëposhtme ju do mund t’a trajtoni lehtësisht problemin tuaj.

–Shpërlarje të shpeshta

Fërkimi i syve vazhdimisht mund të përkeqësojë gjendjen. Andaj një metode e mirë për sytë e skuqur përfshijnë shpëlarjen e shpeshtë të syve tuaj.

Spërkatni me ujë sytë tuaj disa herë pasi do të ndihmojë në zbutjen e inflamacionit dhe madje mund t’ju ​​ndihmojë të heqni qafe irrituesin që po shkakton skuqjen në sy.

– Kompresë e ngrohtë

Vendosni një kompresë të ngrohtë mbi qepallat për të ndihmuar në trajtimin e syve të skuqur.

Nxehtësia do të rrisë qarkullimin e gjakut në atë zonë dhe do të formojë lotë të cilët mund të ndihmojnë në uljen e thatësisë në sy.

Për të bërë një kompresë të ngrohtë në shtëpi, zhytni një leckë pa garzë në ujë të ngrohtë dhe e mbështillni.

Pastaj shtrihuni në një shtrat dhe mbulojini sytë me leckë për një minutë. Përdorni një leckë të ndryshme larëse dhe përsëriteni 3 ose 4 herë në ditë.

–Kompresa e ftohtë

Temperatura e ftohjes mund të ndihmojë në shtrëngimin e lëkurës rreth syve, gjë që relakson enët e gjakut.Kjo, nga ana tjetër, zvogëlon skuqjen në sy. Zhyt një leckë të butë në ujë të ftohtë dhe vendoseni në qepallat tuaja për 5 deri në 10 minuta.

– Uji i trëndafilit

Uji i trëndafilit ka një efekt relaksues në sy. Uji i trëndafilit ka veti anti-inflamatore të cilat zvogëlojnë acarimin në sy dhe kështu zvogëlojnë skuqjen.

–Aloe Vera

Aloe vera ka si veti antioksiduese ashtu edhe anti-inflamatore që mund të ndihmojnë në trajtimin e syve të skuqur dhe të irrituar. Ja se si mund të përdorni aloe vera për sytë tuaj:

-Përzierje xhelin e Aloe Vera me ujin dhe atë përzierje ftohni për një orë. Më vonë, me ndihmën e pambukut, e vendosni këtë përzierje në sytë tuaj.

Leave a Reply