Kafe me limon? Ро, shumë реrsona po e praktikojnë, ja ѕе cfarë ѕheeron ky kombinim


Shumë njerëz nuk mund ta nisin ditën pa kafe. Ajo thuhet se rrit kreativitet dhe rrit përqendrimin. Limoni nga ana tjetër, është një agrum i pasur me vitaminë C dhe antioksidantë dhe kjo është arsyeja pse është përdorur gjerësisht prej shekujsh.

Po sikur t’i bëjmë bashkë? Disa janë të mendimit se është një kombinim i pazakontë, ndërkohë që të tjerë besojnë te përfitimet shëndetësore, që mesa duket arrijnë të tejkalojnë edhe shijen e çuditshme. Po shkenca çfarë thotë?Shkenca: As limoni dhe as kafeja nuk e shkrijnë dhjamiin.

E vetmja mënyrë që mund të dj. egë yndyrën e padëshiruar është duke konsumuar më pak kalori dhe duke dj. egur më shumë prej tyre.Megjithatë pirja e kafesë me limon mund të lehtësojë ose përke qësojë dhi. mbjen e kokës. Me gjasë, kjo varet nga sasia e kafeinës, jo përzierja kafe-limon.

Hulumtimet thonë se përmbajtja e antioksidantëve në kafe dhe limon mund të kenë përfitime në lëkurë, kështu që ka një copëz të vërtetë ky pretendim. Megjithatë sërish mund t’i keni përfitimet e kafesë dhe limonit duke i konsumuar veçmas.

Leave a Reply