Ka νdеkur krímineIi Ѕerb VojsIav ShesheI


Ka vd ekur kr imineli serb Vojsllav Sheshel në moshën 65 vjeçare. Lajmin e ka bërë të ditur tabloidi serb nga Beogradi, Kurir.

I njohur si udhëheqës i rad ikalëve serbë, Sheshel ishte nga figurat kryesore politike në Serbi për vite me radhë. Po ashtu ai u përball edhe me Gjy katën e Hagës për shk ak të kr imeve të lu ftës në ish-Jugosllavi, por asnjëherë nuk mori dë nimin e merituar.

Sheshel vd iq si deputet në Parlamentin e Serbisë nga radhët e Partisë Radikale Serbe (SRS), parti kjo që e themeloi në vitin 1991 dhe të cilën e drejtonte edhe në momentin kur ndërroi jetë. Gjatë viteve 1971-1981 ai ishe pjesë e Ligës Komuniste të Bosnjës dhe Hercegovinës, vend ky ku ai kreu kr ime të shumta. Kurse, gjatë viteve 1989-1990, para se të themelonte SRS, ai ishte pjesë e Lëvizjes për Rlidnjen e serbëve (SPO)

Leave a Reply