Jeni të lodhur me gërhitjen tuaj apo të personit në krahë gjatë natës? Marrin fund ‘vuajtjet’. Ja zgjidhja inovative


Miliona njerëz janë të njohur me gërhitjen, e cila është bezdia numër një në dhomën e gjumit gjatë natës.

Rreth një në dy burra dhe një në katër gra të moshës së mesme ose më të vjetër gërhijnë në gjumë. I trajtuar më parë si thjesht një shqetësim i qetësisë, gërhitja tani njihet si një çrregullim serioz i gjumit dhe shëndetit. Këto gabime gjatë natës në gjumë mund të jenë edhe kërcënuese për jetën!

Tani ekziston një ndihmës revolucionar që menjëherë përmirëson frymëmarrjen në hundë dhe kështu mund të mos mbajë gërhitja.

Kur gërhitni, gjatë gjumit ndodhin zhurma të larta të frymëmarrjes në rrugët e sipërme të frymëmarrjes. Plot 70 decibel – aq i fortë sa një kamion që kalon. Ky është tingulli me të cilin shumë njerëz bien në gjumë. Shkaqet e gërhitjes bazohen në ngushtësi anatomike si bajamet e fryrë, polipet, një septum i lakuar i hundës ose një uvulë tepër e gjatë. Burrat mbi 50 vjeç, veçanërisht, gërhijnë. 60 deri në 80 për qind në këtë grup moshë janë të prekur.

Per cfare po flasim? Quhet SilentSnore (pushuesi i gërhitjeve) dhe është pajisja e parë e vogël dhe e lehtë për t’u përdorur për të luftuar zhurmat shqetësuese të gërhitjes. Ndihma inovative përbëhet nga një unazë e butë silikoni që shtyhet në hundë. Magnetet terapeutikë të ndërtuar janë gjithashtu të dobishëm, sipas Mjekësisë Tradicionale Tibetiane. Këto ndihmojnë për të stimuluar nervat ndjesorë të hundës dhe mund ta mbajnë atë të mos bjerë gjatë gjumit.

Leave a Reply