Ja 10 ushqimet qe përshpejtojnë plakjen dhe ju bëjnë te dukeni më në moshë të vjetër


Shumë produkte kanë efekte negative në trup. Si përshembull sheqeri, yndyrnat e panevojshme, alkooli apo edhe kafeina shkatërrojnë proteinat e rëndësishme dhe na dehidratojnë duke dëmtuar kështu shëndetin e lëkurës. Më poshtë ju tregojmë 10 produktet që duhen konsumuar me kujdes pasi kanë një ndikim negativ në lëkurë sipas ‘Bright Side’:

1-Sheqernat shkat ërrojnë proteinat dhe lipidet. Sheqeri është shkaktari i shtimit në peshë, duke e varur lëkurën dhe duke e bërë me rrudha.

2-Ushqimet e yndyrshme dobësojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurë. Ushqimet e shpejta jo vetëm që dëmtojnë zemrën, por dhe dobësojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurë duke shkaktuar rrudha.

3-Alkooli rrit toksinat. Një gotë verë nuk ju dëmton aspak, por përdorimi i tepërt i alkoolit do të dëmtonte mëlçinë. Funksioni i mëlçisë bie duke rritur kështu sasinë e toksinave në trup.

4-Konsumimi i pakët i yndyrnave të dobishme. Yndyrnat e dobishme janë të rëndësishme për shëndetin e lëkurës. Yndyrnat e dobishme i gjeni tek peshku i salmonit, bajamet, vaji i arrës së kokosit, farat ‘chia’ si dhe perimet me ngjyrë jeshile të errët.

5-Kripa. Përdorimi i tepërt i kripës i krijon trupit nevojën për sa më shumë ujë dhe kjo më pas shkakton fryrje të lëkurës si përshembull fryrja e qeskave të syve.

6-Mishi i proçesuar shkakton dehidratim. Salçiçet apo bërxollat janë të preferuara nga shumë njerëz, por ato përmbajnë shumë kripë duke shkaktuar kështu dehidratim. Këto produkte minimizojnë sasinë e vitaminës C në trup, e cila është e nevojshme për krijimin e kolagjenit të lëkurës.

7-Mishi i skuqur shumë dëmton lëkurën. Ky produkt shkakton uljen e kolagjenit në trup, duke shkaktuar një pamje më të plakur.

8-Patatet e skuqura. Patatet zbërthehen në sheqerna në momentin që hyjnë në organizëm. Ky produkt i skuqur dëmton qelizat e lëkurës.

9-Pijet që përmbajnë kafeinë. Kafeina largon lëngjet nga trupi duke e bërë lëkurën të thatë dhe të dobët.

10-Ushqimet pikante. Këto ushqime shkaktojnë skuqje, irritim dhe fryrje të lëkurë

Leave a Reply