Ja рѕе duhet të vendоѕni një gjethe lakre në gjokѕ


Studimet e fundit kanë treguar se lakra përmban antioksidantë si dhe ka veti anti-inflamatore për të parandaluar sëmundjet kronike të shoqëruara me stres ok sidativ, të tilla si ka nceri dhe sëmundja e arterieve koronare. Madje, disa neurologë kanë rekomanduar vendosjen e gjetheve të ftohta të lakrës në kokë gjatë sulmeve të dhimbjes së kokës.

Por, gjethet e lakrës kanë gjetur një përdorim të gjerë nga gratë dhe për gjoksin, kur përjetojnë dhimbje për shkak të gjidhënies ose mbingarkesës së qumështit. Gjethet e lakrës duken aq efektive sa akulli – aplikimi i saj në gji ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve dhe zvogëlimin e ënjtjes.

Gjatë Sindromës premenstruale gjinjtë fryhen dhe një alternativë e mirë për këtë shqetësim është vendosja e një gjethe lakre në shtëpi. Për ta bërë këtë, merrni gjethet e freskëta të lakrës, vendosini një në secilin gji dhe lëreni të veprojë. /abcnews.al

Leave a Reply