Italia e gjitha “e kuqe” fundjavën e Pashkëve, daIin kufizimet. Miniѕtria e Brendshme: lntenѕifikoni kontrollet


E gjithë Italia bëhet zona e kuqe për fundjavën e Pashkëve dhe të hënën e Pashkëve, me rregulla edhe më të rrepta në disa zona. Në Campania, Puglia dhe Liguria, nuk ka qasje në shtëpitë e dyta për banorët dhe jorezidentët.

Kjo e fundit zbatohet gjithashtu në Piemonte, Valle d’Aosta, Tirol Jugor, Trentino, Toskana, Marche, Kalabria dhe Sardenja. Në Sicili dhe Sardenjë hyhet vetëm me rezultatin negativ të tamponit të kryer 48 orë para mbërritje. Ministria e Brendshme intensifikon kontrollet në rrugë. Ndërkohë, rastet e C0vid në botë tejkalojnë pragun prej 130 milionë.

Brescia, hidhet një shishe me flakë kundër qendrës së vaksinimit
Një shishe me flakë u hodh në të gdhirë kundër qendrës së vaksinimit në Morelli në Brescia. Nuk ka të lënduar, por dëmi ende nuk është përcaktuar. Qendra u ndërtua me fonde nga koleksioni AiutiAMO Brescia i nisur në valën e parë të pandemisë. Hetimet i janë besuar policisë që po përpiqet të rindërtojë incidentin edhe përmes kamerave të sigurisë të instaluara në rrugë.

Në Siçili, vaksinimet kanë filluar në kisha
Vaksinimet anti-C0vid në 300 famulli në Siçili filluan në orën 8:00. Janë 5,867 qytetarë, duke filluar nga 69 deri në 79 vjeç, të cilët kanë rezervuar duke iu përgjigjur iniciativës së parashikuar nga memorandumi i mirëkuptimit i nënshkruar midis presidentit të Rajonit Sicilian, Nello Musumeci dhe Konferencës së Peshkopëve të Siçilisë dhe e cila parashikon përdorimin e famullive siciliane si “pika vak sinimi të popullsisë”.

Rastet në të gjithë botën tejkalojnë vlerën 130 milionë
Rastet e kor onav irusit në mbarë botën kanë tejkaluar pragun prej 130 milionë. Kështu rezulton nga të dhënat e akuzat e Universitetit Johns Hopkins. Sipas universitetit amerikan, numri aktual i infe ksioneve në botë është 130,260,529, ndërsa që nga fillimi i pandemisë C0vid ka shkaktuar gjithsej 2,838,162 vd ekje.

Galli: Gabim rihapja e shkollave, na duhet edhe një muaj sakrificë
“Shtyrjet dhe tërheqjet e vazhdueshme nuk ndihmojnë. I referohem për shembull rihapjes së shkollave pas Pashkëve: edhe nëse i kuptoj vështirësitë e familjeve, do të ishte një gabim”. Kështu deklaroi mjeku kryesor i Spitalit Saço në Milano, Massimo Galli. “Nëse duam të vazhdojmë vaksinimin, të shmangim problemet në spitale, të ulim rrezikun e varianteve dhe të përgatitemi për një verë si vitin e kaluar, ne duhet t’i imponojmë vetes një muaj të prillit të sakrifikuar”./Marrë nga Ballkanweb

Leave a Reply