Informacion i rëndësishëm për të gjithë ata që fluturojnë për në Gjermani, Zvicër, Hollandë dhe Francë


“Njoftim: kufizime të reja për udhëtarët që udhëtojnë në Gjermani, Zvicër, Hollandë dhe Francë.

Sipas informacionit më të fundit që kemi marrë nga Policia Kufitare Gjermane, nga e diela, 24 janar 2021, në mesnatë, pasagjerët që largohen nga Republika e Maqedonisë Veriore, Kosova dhe Shqipëria, në Gjermani, duhet të kenë një test negativ K0vid jo më të vjetër se 48 orë para mbërritjes.

Rezultati i testit duhet të jetë në gjermanisht, anglisht ose frëngjisht. Testet PCR, testet LAMP (përforcimi izotermik i ndërmjetësuar me lak) dhe TMA (amplifikimi i ndërmjetësuar nga transkriptimi) pranohen.

Ju lutemi hapni lidhjet më poshtë për informacion më të hollësishëm mbi testet e pranuara në Gjermani:

Testet e antigjenit pranohen nëse plotësojnë kërkesat e cilësisë së OBSH-së:

Autoritetet gjermane më tej informojnë se rezultati negativ i testit K0vid duhet të jetë në formë letre (të shtypur) ose dixhitale, meqë prodhuesi i testit të antigjenit duhet të jetë i dukshëm në dokument.

Në lidhjen vijuese, ju lutemi kontrolloni se cilat vende Gjermania i përcakton si të rre ezikshme:

Nëse keni pyetje shtesë, para se të mbërrini në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, ju lutemi kontaktoni Ambasadën Gjermane në Shkup:

Të nderuar pasagjerë, Sipas vendimit të fundit të Qeverisë së Hollandës, ne do të ju informojmë se të gjithë udhëtarët që udhëtojnë në Holandë nga ajri ose deti nga zonat me rr-ezik të lartë duhet të kenë një rezultat negativ në provën e shpejtë të bërë K0vid pak para nisjes. Testi nuk duhet të jetë marrë më herët se 4 orë para konviktit.

Kjo kërkesë është përveç kërkesës tashmë ekzistuese për një rezultat të detyrueshëm negativ nga një test PCR i kryer jo më herët se 72 orë para mbërritjes në Hollandë.

Këto masa hyjnë në fuqi të Shtunën, 23 Janar 2021, në orën 00.01, dhe zbatohen për ata që udhëtojnë në Karaibe në Hollandë.

Për më shumë informacion, ju lutemi hapni lidhjen për njoftimin zyrtar nga faqja e internetit e Qeverisë Hollandeze:

Nëse keni pyetje shtesë, para se të mbërrini në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, ju lutemi kontaktoni Ambasadën e Hollandës në Shkup:

Sipas informacionit më të fundit që kemi marrë nga Ambasada e Francës në Shkup, nga 18 janari 2021, të gjithë udhëtarët që largohen nga Republika e Maqedonisë Veriore (si dhe shtetasit e të gjitha vendeve jo anëtare të BE-së) në Francë, duhet të paraqesin një test negativ të PRC, jo më i vjetër se 72 orë.

Ky rregull i Qeverisë Franceze zbatohet dhe zbatohet edhe për pjesën Franceze të Zvicrës, që do të thotë se e njëjta gjë do të zbatohet për destinacionin Bazel. Aktualisht, fluturimi nga Shkupi në Paris nuk funksionon, por kur të fillojë të funksionojë, ky rregull do të zbatohet.

Për më shumë informacion, para se të mbërrini në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, ju lutemi kontaktoni Ambasadën Franceze në Shkup:

Leave a Reply