Hudhër Poshtë Jastëkut – A Ndihmon Vërtet Këshilla e Vjetër Nga Gjyshet?


Hudhra është një perime shumë e zakonshme në shumë kuzhina dhe përdoret në të gjithë botën. Por, a e dini se disa njerëz e futin atë nën jastëk?

Personat që e kanë të vështirë të flenë dhe të bëjnë gjumë të qetë besojnë se vënia e një hudhre nën jastëk, çdo natë, përmirëson dukshëm gjumin.

Sipas “Steps to Health”, përbërësit e squfurit në hudhër, së bashku me aromën e saj, kanë një efekt qetësues që ndihmon në përmirësimin e cilësisë së gjumit. Era mund të jetë diçka bezdisëse në fillim, por pas disa ditësh, ajo nuk do të jetë problem dhe do ta kuptoni se hudhra është ilaçi më i mirë kundër pagjumësisë.

Madje ka efekt pozitiv edhe në performancën fizike, pasi hudhra ndihmon në rritjen e niveleve të energjisë që do ju duhen për ditën tjetër.

Bashkë me vendosjen e hudhrës nën jastëk, gjithashtu mund të hash të paktën një hudhër në ditë me stomak bosh, me ose pa limon.
Hudhra në dietë mund të jetë shumë e dobishme për shëndetin. A e dini se hudhra mund të lufttojë sëmundjeen, përfshirë edhe ftohjen e zakonshme? Dihet që hudhra është e njohur për të forcuar sistemin imunitar.

Sëmundjeet kardiovaskkulare që shkaktojnë sulmme në zemër janë vraasësiit më të mëdhenj në botë. Presionni i lartë i gj akut, hipertennsioni, është një nga nxitësit më të rëndësishëm të këtyre sëmunndjeve.

Sipas studimeve, konsumimi i hudhrës ka një ndikim të rëndësishëm në uljen e presionnit të gj akut tek njerëzit me presionn të lartë. Hudhra, gjithashtu, përmirëson nivelin e kolesterolit, i cili mund të ulë rreziikun e sëmunndjes së zemrës.

Të hash hudhër mund të ndihmojë në detoksifikiimin e metaleve të rënda në trup. Në doza të larta, komponimet e squfurit në hudhër janë treguar se mbrojnë trupin kunndër dëmttimit të organeve nga toksiciteeti i metaleve të rënda.

Leave a Reply