Hodhi sodë buke në dyshek, në mëngjes nuk e besoi dot atë që ndodhi dhe vrapoi ta përhapte


Ne të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është të flemë mirë. Gjumi na lejon të pushojmë dhe është e rëndësishme ta bëjmë atë në një mjedis të pastër dhe të rehatshëm. Pra, pastrimi i duhur i dyshekut është shumë i rëndësishëm, Pastrimi i tij shpesh do t’ju lejojë të eliminoni bakteret që mund të grumbullohen dhe të cilat mund të shkaktojnë alergji të padëshiruara.

Është e nevojshme të ndryshoni çarçafët të paktën një herë në javë dhe të dezinfektoheni dyshekun të paktën një herë në muaj.

Për të dezinfektuar ju nuk keni nevojë për ndonjë kimikat, thjesht përdorni këtë ilaç natyral të thjeshtë që të gjithë e kanë në shtëpi.

Ky është bikarbonati i natriumit ose siç njihet ndryshe soda e bukës, shkruan ShkodraNews. Është e shkëlqyer në kuzhinë, por edhe për pastrimin e shtëpisë, bikarbonati është gjithashtu i shkëlqyer për sanitimin e dyshekëve, jastëkëve dhe qilimave.

Le të shohim se si ta përdorim atë. Derdhni një sasi uniforme të sodes së bukës në dyshek (ose qilim / jastëk).

Lëreni për një orë. Kur të kalojë koha, hiqeni të gjithë sodën me ndihmën e një furçë.

Të vazhdohet me pastrimin e tërë sipërfaqes me një leckë të pastër.

Edhe mbetjet e fundit do të zhduken. Ky trajtim përsëritet çdo muaj, kështu që ju do të keni një pastrim perfekt për dyshekun tuaj, dhe për pasojë gjumin dhe pushimin tuaj.

Leave a Reply