Gruaja shqiptare shpērthen: “Më vjen tυrp që jam shqiptare”, Fal ZOTlT u martova me një Italian


“Parag-jykími është një qëndrim i pabazuar, një mënyrë mendimi e ngurtë dhe zakonisht negatíve ndaj dikujt e diçkaje”. Ky është për-kufizimi më i plotë sipas socíologëve dhe psíkologëve për parag-jykímin, fenomen i cili në vendin tonë manifestohet gjerësisht.Një grua nga Shqipëria ka ndarë një histori të sajën në redaksinë e JOQ Albania, ku tregon se si miku i saj italian tallej me vendin tonë, por edhe me femrat në moshën mbi 45-vjeçe.

Sipas qytetares, italiani kishte ardhur të vizitonte Beratin dhe ajo e ka shoqëruar, por parag-jykímet dhe ofendimet e tij ndaj grave shqiptare linin vërtetë për të dëshiruar. Ajo tregon më tej se i tha mikut të saj se femrat shqiptare janë të vua-jtura pasi marrin rroga qesharake dhe nëpërkëmben.

Por ajo që i ka bërë më shumë përshtypje qytetares është komenti, që ka bërë një grua shqiptare, e cila kishte prenotuar një dhomë në të njëjtin hotel ku kishte prenotuar edhe miku i saj italian.

Gjatë një bisede të shkurtër me burrin italian, gruaja tregon se bashkëatdhetarja e saj, rreth 45-vejçe, filloi të sha-nte Shqipërinë dhe njerëzit këtu. Ajo tregoi se ndihej me fat që ishte e martuar prej 17 vjetësh me një burrë italian dhe kishte shpë-tuar nga Shqipëria. Ja edhe postimi saj:

Leave a Reply