Gjyshja më tregoi: “Vendos limon pranë shtratit kur të flesh!” Do më falenderoni kur të mësoni arsyen


A është e mundur që një limon të shpètojë jetën tënde? Ky frut ka veti përrallore që mund të sjellin dobi për shëndetin tuaj dhe madje nuk mund ta imagjinoni.

Agrumi që nuk mungon në miliona shtëpi, a e dini se është i pasur me vitamina, minerale dhe fibra? Jo më kot gjatë gjithë historisë së mjekësisë kanë përdorur qindra ekspertë atë.

Eshtë e qartë se avantazhet e përfshirjes së limonit në dietën tuaj janë të shumta, por, vendoseni në shtratin tuaj para se të flini.

Kjo nuk ka asnjë lidhje me ndonjë ritual, por ky frut është një energji natyrore dhe meganews.al ju udhëzon se ajo është e aftë të rigjallërojë gjithçka përreth jush.

Çfarë duhet bërë?

Thjesht pre.jeni atë në gjysmë dhe vendoseni në anën e shtratit tuaj.

Këto janë arsyet si ai do t’ju ndihmojë:

Limoni konsiderohet një vaj esencial, i aftë për të elem.inuar aromat, zvogëluar str esin, rritur përqendrimin tonë dhe for.cuar sistemin e frymëmarrjes.

Mbani shënim:

9 Efekt dètòksifíkues

Aroma e freskët e limonit ka një efekt të fuq.ishëm në mjedis, duke e vendosur atë afër shtratit tuaj lejon që sistemi juaj i frymëmarrjes të detok.sifikohet dhe në një farë mënyre pastron ajrin.

8 Është një antiok.sidant

Duke e përdorur atë çdo natë në dhomën tuaj përfitoni nga vetitë e tij antibak.teriale, domethënë ju mbron nga ftohja sepse rrugët e frymëmarrjes rinovohen.

7 Kontrolli i presionit të gja kut

A e dini se balsami i limonit ka aftësinë për të ulur presionin e gja kut? Me fjalë të tjera, favorizon qarkullimin e gja kut, shkruan meganews.al.

6 Mirupafshim strèsít!

Pa dyshim, gjëja më e mirë në lidhje me limonin është që ju lejon të thoni lamtumirë str esit dhe lod hjes, pasi kjo ju lejon të përqendroheni dhe, përveç kësaj, rrit hormonin e lumturisë, shumë serotonin për trupin tuaj!

5 Gjumë të ëmbël

Ndaloni së marri pilùlá gjumi, më e mira për të qetësuar mendjen dhe për t’i thënë lamtumirë pagjumësisë, janë disa feta limoni.

4 Më shumë vigjilent

Nëse keni menduar që limoni ju mban vetëm në humor të mirë, ju gjithashtu mund të shijoni përqendrimin, ai ka dhuratën e përmirësimit të kujtesës suaj dhe mënyrën e funksionimit të trùrit. Kjo do të thotë, ju do të jeni më vigjilent.

3 Larg negátívítetit

Sigurisht, limoni ka edhe anën e tij shpirtërore, për të gjithë ata që besojnë në energji.

Këshillë: Ekspertët në këtë fushë sugjerojnë që nëse prisni disa copa limon dhe i vendosni në një pjatë me kripë, atëherë i vendosni nën shtrat, do t’i thoni lamtumirë negat.ivitetit.

2 Pa mushkonja!

Një tjetër nga përfitimet e limonit është se ndihmon në lu ftimin e mushkonjave të bezd.isshme, veçanërisht në stinët e nxehta. Le të themi se këto insekte e neve.risin erën e agrumeve, shkruan meganews.al

1 A keni alergji?

Më në fund, limoni afër shtratit tuaj do t’ju ndihmojë të lu ftoni alergjitë e tme rrshme të frymëmarrjes, siç është riniti. Epo, është e pasur me hesperetin, një flavonoid që ndihmon në uljen e simptomave të aler.gjisë, duke pastruar rrugët e frymëmarrjes.

Leave a Reply