Gjinekologia tregon frikën e çifteve për të bërë fëmijë në kohë të ko ronav irusit


Sipas statistikave të INSTAT, gjatë vitit 2020 lindën 28.075 foshnja. Kjo do të thotë 1,7 % më pak krahasuar me një vit më parë.

Gjinekologia Mimoza Keta thotë se prindërit kanë frikë të sjellin në jetë një fëmijë në këtë periudhë të pandemisë së ko ronav irusit.

“A mund ta provoj pas pandemisë”, gjinekologia tregon frikën e çifteve për të bërë fëmijë në kohë të К0VIDIT

Sipas statistikave të INSTAT, gjatë vitit 2020 lindën 28.075 foshnja. Kjo do të thotë 1,7 % më pak krahasuar me një vit më parë.

Gjinekologia Mimoza Keta thotë se prindërit kanë frikë të sjellin në jetë një fëmijë në këtë periudhë të pandemisë së ko ronav irusit.

Keta tregoi se ka pasur çifte që kanë shkuar tek ajo për vizitë dhe i kanë thënë se nuk duan të lindin derisa të kalojë pandemia.

“Drejtohen te mjeku për t’i ndihmuar të lindin aq fëmijë sa duan. Gjatë periudhës së pandemisë, nuk kanë rënë konsultimet, por ka dhe çifte që pas këshillimit për të ngelur shtatzënë, thonë a mund ta provoj pas pandemisë. Shumica e atyre që vijnë për konsultim, pyesin a rrezikon fëmija, po unë. Në studimet e para u tha që nuk ka rrezik që vir usi të kalojë nga nëna te bebi, por më vonë studimet ndryshuan dhe u tha se mund të infe ktohet”, përfundoi gjinekologia Mimoza Keta në studion e “Shqipëria Live” në Top Channel.

Leave a Reply