Gjermania në vaIën e tretë të pandemisë së K0VlD, çdo lehtësim i masave të izoIimit duhet të….


Gjermania është në valën e tretë të pand-emisë së k0r0navirusit, u tha kancelarja gjermane, Angela Merkel, ligjvënësve të partisë së saj konservatore, raporton agjencia e lajmeve Reuters.

“Tani jemi në valën e tretë”, tha Merkel, për të shtuar se çdo lehtësim i masave të iz0limit, të ndërmarra në fund të vitit të kaluar, do të duhej të bëhej me kujdes dhe gradualisht.

Mbyllja e të gjitha bizneseve jothelbësore dhe kontrollet kufitare me Austrinë dhe Republikën Çeke – ku ka pasur shpërthime të rasteve me një variant më inf-ektues të k0r0navirusit – thuhet se e kanë ndihmuar Gjermaninë që të zvogëlojë normën e inf-eksi0neve ditore.

Por, fushata e ngadalshme e vak sin-imit dhe rr-ez-iku i shpër thi-meve të varianteve të reja mund ta bëjnë më të vështirë lehtësimin e masave kufi-zuese.
“Ne nuk mund të përball0jmë ulje dhe ngritje”, tha Merkel, duke sugjeruar se ajo do të donte që kthimi në jetën normale të bëhet me kujdes, për të shmangur rivendosjen e masave të bl0okimit.

Ajo shtoi se rritja e kapaciteteve të testimit mund ta bëjë kthimin në normalitet më të qëndrueshëm.

Leave a Reply