Gjermania e heq ѕot Koѕovën nga liѕta e zonave të rreziíkut për K0VID

Nga sot, Kosova nuk do të jetë më pjesë e listës së shteteve që Gjermania i konsideron me rrezi kshmëri të lartë të infektimit me K0VID.

Armenia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Libani, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Qipro dhe Ukraina janë hequr poashtu nga lista e zonave të rrez ikut.

Kjo vlen edhe për dy rajone në Norvegji dhe ishullin Madeira në Portugali. Kushdo që vjen në Gjermani nga këto zona nga toka në të ardhmen nuk duhet të respektojë më asnjë kufizim hyrjeje për shkak të Co ronas.

Për të gjitha këto vende dhe rajone, Ministria e Jashtme gjermane nuk bën më paralajmërim për udhëtimet.

SHBA dhe Kanada gjithashtu që nga e diela nuk janë më zona rre ziku. Megjithatë, në këto dy shtete ekziston ende ndalimi i hyrjes për gjermanët që nuk jetojnë atje.

Për shkak të numrit në rënie të infektimeve me Co rona, qeveria federale heq nga lista e shteteve zona rre ziku edhe të gjithë Austrinë dhe pjesë të Greqisë, Kroacisë dhe Zvicrës. Kjo u njoftua nga Instituti Robert Koch (RKI). BE po punon për një “frenë emergjence” nëse situata përkeqësohet përsëri.

Leave a Reply