Gjermania ѕhtуn karantinën deri në qerѕhor

Shkalla e infeksionit të ko rona virusit në Gjermani u rrit në fundjavë megjithë kufizimet e rrepta. Ministri i Financave, Olaf Scholz tha se ai nuk priste lëvizje për të lehtësuar kufizimet përpara fundit të majit.

“Ne kemi nevojë për një kalendar si të kthehemi në jetën normale, por duhet të jetë një plan që nuk do të duhet të revokohet pas vetëm disa ditësh,” i tha Scholz “Bild am Sonntag.”

“Qeveria federale duhet të jetë në gjendje të përshkruajë “hapat e qartë dhe të guximshëm të hapjes” për verën deri në fund të majit, duke lejuar restorantet të rregullojnë planet e rihapjes dhe qytetarët të planifikojnë pushimet,” tha ai.

Scholz tha se hapat do të sqarojnë gjithashtu se kur do të jenë të mundshme vizitat në koncerte, teatro dhe stadiume futbolli

Leave a Reply