Gјуѕhja më thоѕhte gjithmonë: “Mоѕ i hidh mbeturinat natën vonë.” Роr tani e kuрtova рѕе …!


Gjyshja ime ishte një person shumë paragj ykues dhe çdo detaj i vogël do të thoshte domosdoshmërisht diçka të rëndësishme në jetën e saj.

Një mace e zezë që përshkoi rrugën, një pasqyrë e t yer ose kripa e derdhur… Gjithçka dukej shumë e ndërlikuar dhe nuk mund ta kuptoja.

Vetëm udhëzimet e gjyshes vazhdojnë të mbesin në kujtesën time: mos u laj natën vonë. Edhe një proverb më vjen në mendje: “Mos vish rroba të pista kur perëndon dielli”.

Për një kohë të gjatë nuk mund ta kuptoja thelbin e këtij paragjykimi dhe i etur për të gjetur një përgjigje, gjeta versione dhe teori të ndryshme dhe të paimagjinueshme. Disa duken absurde, por ka disa që duhet t’i merrni seriozisht, shkruan meganews.al

Që nga kohrat e lashta, të gjitha këto aktivitete nuk u bënë natën, vetëm sepse të gjithë besonin te shtrigat dhe forcat e tjera të liga.

Njerëzit e asaj kohe menduan se shtrigat mund të d ëmtojnë një person, kështu që të dalësh në errësirë ​​nuk ishte më e sigurta.

Sigurisht, njerëzit modern kujdesen pak për besimet e vjetra, sepse tani ju mund të ecni disa metra dhe të hidhni mbeturinat, shkruan meganews.al. Por në të kaluarën, njerëzit i kushtonin shumë rëndësi dë mtimit të shtrigave ose një marrëdhënie të mirë me frymën e shtëpisë.

Nëse respektoni keto besytyni, mos i hidhni plehrat nga shtëpia natën! Sipas praktikës Taoiste, nxjerrja e plehrave natën simbolizon humbjen e parave, kështu që varfëria do të mbizotërojë në shtëpi.

Nga ana tjetër, praktika ju mëson të hiqni qafe gjëra të panevojshme, në mënyrë që të ruhet një ekuilibër pozitiv i energjisë.

Unë jam ende i prirur për versionin e fundit, kështu që unë gjithmonë e shty largimin e plehrave deri në orët e mëngjesit, shkruan meganews.al

Të gjithë zgjedhin se çfarë të besojnë. Pavarësisht kur heq plehrat, gjëja kryesore është vetë veprimi. Ndotja e botës në të cilën jetojmë është thjesht për të ardhur keq!

Çfarë mendoni për këto besime të lashta? A janë të vlefshme apo jo? Ne presim përshtypjet tuaja në komente./meganews.al/

Përktheu dhe Përshtati: Meganews.al

Leave a Reply