Flenë pak apo janë karizmatikë? Këto 8 shenja tregojnë se keni рërballë një pѕikopat


Sipas të dhënave që japin psikologët, 1% deri 4% e të gjithë popullsisë në Tokë janë psikopatë dhe prirjet psikopatike të një person mund të fshihen dhe mund të jetë e vështirë për t’i zbuluar.

Psikologët kanë treguar 8 shenja që zbulojnë se dikush është psikopat.

Psikopatia është një sindromë e cila demonstrohet nga zemërgjerësia ndaj njerëzve të tjerë, paaftësia për dhembshuri, për të ndjerë pendim të sinqertë, për dëmtimin e njerëzve të tjerë, gënjeshtra, egocentrizmi dhe reagime emocionale joreale.

1. Ata nuk kanë ndonjë emocion.

Sipas psikologut Scott Bonn, psikopatët nuk janë në gjendje të zbulojnë trishtimin në fytyrat e njerëzve, por ata mund të imitojnë një përgjigje emocionale. Kështu që kur dëgjojnë që dikush është i trishtuar, ata mund të thonë diçka të mirë, ose ta përqafojnë, por asnjë nga këto veprime nuk janë të ndjera nga një psikopat.

Shumë studime tregojnë se psikopatët nuk kanë ide se çfarë ndiejnë njerëzit kur tremben. Kjo është ajo që një grua vrasëse tha kur u vizitua nga mjekët. “Unë nuk e di se çfarë do të thotë një fytyrë e trembur, por e di që është një fytyrë që njerëzit bëjnë kur i shiko”j. Për të zbuluar një psikopat, gjithçka që duhet të bësh është të shikosh reagimin e tyre ndaj problemeve të njerëzve të tjerë.

2. Ata flenë shumë pak.

Disa studime tregojnë se shumica e psikopatëve flenë më pak se njerëzit e tjerë. Zakonisht, ata flenë nga 4 në 6 orë në ditë. Kjo pasi psikopatët ngazëllohen vazhdimisht, prandaj është e vështirë për ta të qetësohen dhe të flenë mirë.

Dallimi nga njerëzit e zakonshëm është se psikopatët nuk ndihen sikur janë të rraskapitur emocionalisht kur nuk flenë sa duhet.

3. Ata duan që njerëzit e tjerë të ndihen fajtorë.

Psikopatët kurrë nuk e pranojnë fajin e tyre. Ata përdredhin fjalët e të tjerëve dhe paraqesin situatën në mënyrë që njerëzit e tjerë të jenë fajtorë.

Për shembull, ata mund të thonë që ju jeni shumë xheloz edhe nëse dukshëm flirtojnë me partnerin tuaj. Ose ata mund t’ju inkurajojnë që të shkelni rregullat dhe pastaj do t’ju gjykojnë për këtë.

Ata ju provokojnë të keni disa reagime për t’u treguar anën tuaj më të keqe njerëzve të tjerë. Kjo sepse ata thjesht e shijojnë atë.

4. Ata janë karizmatikë dhe e duan vëmendjen.

Psikopatët janë jashtëzakonisht simpatikë dhe atyre u pëlqen të jenë në qendër të vëmendjes. Ashtu si aktorët, ata mbajnë një maskë e cila i bën ata të duken miqësorë, kështu që ata mund t’i bëjnë njerëzit të kenë besim tek ta. Kur takojnë njerëz të rinj, psikopatët i bëjnë të besojnë se kanë shumë gjëra të përbashkëta me njëri-tjetrin, u bëjnë komplimente dhe tregojnë interes për jetën e tyre personale.

Por në të vërtetë, psikopatët duan që ju t’i pëlqeni thjesht për ta bërë më të lehtë për t’ju manipuluar në të ardhmen.

5. Ata mund të jenë shumë narcisistë.

Psikopatët përpiqen që t’i shkelin me këmbë të gjithë njerëzit. Mund të tregojnë arritjet e tyre dhe të kujtojnë dështimet e njerëzve të tjerë. Kjo i lejon ata të duken më mirë sesa janë në të vërtetë dhe të tërheqin më shumë vëmendje.

6. Ata gënjejnë gjatë gjithë kohës.

Psikopatët gënjejnë për të manipuluar njerëzit e tjerë dhe për të marrë atë që u nevojitet. Ata gjithmonë kanë një justifikim në çdo situatë. Ata shpesh fajësojnë njerëzit e tjerë dhe kurrë veten e tyre.

Dihet gjithashtu që psikopatët janë krenarë kur gënjejnë me sukses dhe nuk shqetësohen nëse dikush e kupton që ishte një gënjeshtër. Kjo sepse ata mund të nxjerrin një gënjeshtër të re duke shpjeguar situatën përpara se të bëni pyetje.

7. Ata janë të papërgjegjshëm.

Psikopatët kurrë nuk vërejnë asgjë të keqe në sjelljen e tyre. Ata gjithmonë mohojnë përgjegjësinë për veprimet dhe pasojat e tyre.

Ata mund të gjejnë shpejt një person që mund të fajësojnë ose mund të thonë se kjo ishte zgjidhja e vetme e mundshme në atë situatë dhe nuk kishte asgjë që mund të bënin.

8. Ata vazhdimisht thyejnë rregullat.

Kjo është një nga tiparet më të zakonshme të psikopatisë. Psikopatët janë shumë narcisistë dhe nuk i binden ligjeve sepse mendojnë se janë më të mirë se çdo ligj. Psikopatët thyejnë rregullat dhe ata inkurajojnë viktimat e tyre të bëjnë të njëjtën gjë për të hequr përgjegjësinë nga shpatullat e tyre. /tvklan.al

Leave a Reply