Filloj me 1 dhi, sot i ka mbi 100 mijë euro pasuri – Blegtori nga Malisheva që mbanë 31 anëtarë të familjes


Kërkesa të mëdha për qumësht dhe djathë të dhive. Banorët e fshatit Gurëbardh të Malishevës merren me bujqësi dhe blegtori. Rexhep Berisha ka krijuar një fond të dhive prej 320 krerësh e për to kujdesen 31 anëtarë të kësaj familje. Por ndihmën kryesore e ka dhënë një vëlla i tij nga kurbeti. Reportazh i gazetarit Bahtir CAKOLLI./21Media

Familja nga Malisheva që zotëron këtë fermë rrëfen më shumë për vështirësitë që po hasin në shitjen e produkteve qëpo prodhohen në këtë fermë, e më së shumti vështirësitë në shitjen e qumështit.

Fermeri në fjalë tregon se ndihmen me të madhe e ka marrë nga vëllai i tij që ndodhet në Zvicër dhe se këtë fermë e kishte nisur nga vetëm një dhi e vetme.

Për më shumë ndiqeni videon me poshtë:

Leave a Reply