EXCLUSIVE/ Bëhuni Gati, Ja Çfarë Planifikon Gjermania Në Vazhdim…


Shteti Gjerman njoftoi të enjten se ka të dhëna inkurajuese që numri i personave të shtruar në spitale në rrez-ik për jettën sa vjen e po ulet.“Ne krahasim me dhjetorin, situata është më pak serioze. Numri i pacientëve me K0vid në dhjetor ishte shumë më i lartë”, tha Dr. Lorenz Nowak i Kujdesit Intensiv.

“Ceshtja më urgjente tani është efekti i iz0limit nga variantet e reja të K0vid”, tha Dr.Wolfgang Gesierich.Ministrri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, informoi se mund të lehtësohen masat antik0vid përpara pranverës.

Prej nëntorit vendi ka mbyllur baret, restorantet dhe hapësirat kulturore e sportive, ndërsa pas shkollave, në janar aplikoi edhe rregulla më të rrepta për maskat.“S’mund të qëndrojmë gjithë dimrin të iz0luar. Nuk do e toleronim aspak mirë si shoqëri”, tha Spahn. Gjat ditës, Gjermania raportoi mbi 14 mijë raste të reja me k0vid, ndërsa më shumë se 780 jetë të tjera të humbura e afruan në 60 mijë bilancin total të vikt-timave.

Leave a Reply