Evropa përfshihet nga moti i keq, 28 të рlagoѕur në Gjermani


Evropa përfshihet nga moti i keq, stuhi në Gjermani dhe përmb ytje në Francë, evakuohen dhjetëra familje
Kryeministri francez do të shpallë gjendjen e kata strofës natyrore pas përmby tjeve që përfshinë veriperëndimin e Francës, ku dhjetëra familje u detyruan të eva kuohen nga banesat e tyre.

Moti i keq ka përfshirë edhe Gjermaninë, teksa të shtunën një prej kampeve më të mëdha të të pastrehëve u evakuua pas parashikimeve për një stuhi dëbore, ndërsa në Berlin temperaturat kanë arritur në minus 8 gradë celsius.

Në Gjermani dhe Holandë stuhia ‘Darsi’ pritet të sjellë erëra të forte dhe reshje dëbore. Edhe pse nuk dihet numri ekzakt i të evakuarve, autoritetet vendore kanë përgatitur 50 tenda në rast se do të nevojiten për personat e eva kuuar.

“Ne kemi mundur të gjejmë strehë për të gjithë personat e eva kuuar dhe do të kujdesemi që t’i akomodojmë duke ruajtur masat e pandemisë CO VID Të gjithë personat do të kenë mundësi të shpenzojnë fundjavën në ambiente të ngrohta dhe të mbrojtura”, tha Kevin Honicke, kryetar i bashkisë i Berlinit.

Sipas parashikimeve të meteorologëve gjermanë, reshjet e dendura të dëborës do të vazhdojnë deri të hënën, teksa në veri pritet që niveli i dëborës të arrijë deri në 40 centimetra. Në Berlin temperaturat priten të ulen deri në -8 gradë celsius gjatë ditës dhe -12 gradë gjatë natës.

Sipas policisë, numri i personave të pla gosur ka arritur në 28 persona, duke përfshirë dy në gjendje të rë ndë, në rrugët e akullta.

Autoritetet kanë njoftuar ndalimin e linjave mes Hamburgut dhe Hanoverit dhe mes Berlinit dhe perëndimit të vendit, për shkak të borës në shina

Leave a Reply